A szuperkupa a bizonyíték, hogy a Real Madrid terve működik

Fiatal tehetségek a világrekord összegű igazolások helyett.

Az átigazolási piac az elmúlt években jelentős változásokon ment át. Volt, hogy Pogba 114 millió euróért a Manchester United játékosa lett, de előfordult olyan is, hogy Neymar 222 millió euró fejében igazolt a Paris Saint-Germainhez.

A Real Madrid tisztes távolból figyelte ezt az áremelkedést, és úgy döntött, hogy a nagy költekezés helyett inkább nagy potenciállal rendelkező, fiatalabb játékosok felé fordul. Az egyetlen kivétel Eden Hazard, aki nagy összeg fejében érkezett meg a Chelsea-től, valóra váltva gyerekkori álmát.

A blancók a Spanyol Szuperkupával a zsebükben hagyták el Dzsiddát úgy, hogy sem Hazard, sem Karim Benzema, sem pedig Gareth Bale nem utazott el a csapattal a tornára.

Valverde

Ehelyett ott volt Casemiro (6 millió euró), Fede Valverde (3 millió euró), Isco (25 millió euró), Luka Modrić (42 millió euró) és Toni Kroos (25 millió euró). Ők összesen kevesebbe kerültek, mint Paul Pogba. Ez az öt játékos fiatalon érkezett a Real Madridhoz, és idővel a klub fontos alakjaivá nőtték ki magukat.

Mellettük ott volt Rodrygo Goes, Vinícius Júnior, Mariano Díaz és Luka Jović, akikkel kockázatot vállalt a Real Madrid annak reményében, hogy szupersztárokká válhatnak. Juni Calafat, a Real Madrid nemzetközi futballrészlegének vezetője volt a főszereplő ezeknek a fiataloknak a megfigyelésében, leigazolásában.

Aztán ott van Sergio Reguilón, Martin Ødegaard, Takefusa Kubo, akik jelenleg kölcsönben próbálnak tapasztalatot szerezni. Reinier Jesús a legutóbbi fiatal felfedezett, ő a tervek szerint január 19 után ír alá a Real Madridhoz. 

Florentino Pérez persze még mindig szemmel tart néhány nagyágyút, egyik álma továbbra is az, hogy elhozza Kylian Mbappét a Bernabéuba.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK