12 millió eurót hozott a konyhára a szuperkupa-győzelem

A vasárnapi siker nem csak morálisan adott lökést a csapatnak, de anyagilag is jól járt a klub, hiszen 12 millió euróval gazdagodott a cím elnyerésével.

A Spanyol Labdarúgó-szövetség jelentős összeget jelölt ki a torna győztesének, jóval nagyobbat, mint az eddigi kiírások során bármikor. Ennek eredményeként a Real Madrid máris 47 millió eurónyi pénzdíjat zsebelt be ebben a szezonban, a fent említett 12 millió mellett a maradék 35 millió a Bajnokok Ligájából származik. A BL-es pénzdíj három részből áll össze: a csoportkörben való részvétel 15 milliót ér, a legjobb 16 közé jutás 10 milliót, míg a három győzelem és a két döntetlen nagyjából ugyanennyivel egészíti ki az egyenleget.

200114_rodrygo

Egy győzelemért a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban 2,7 milliót, míg egy döntetlenért 900 ezer eurót kap egy klub. Szóval gazdaságilag egészen eredményesen alakul a Real Madrid idénye, hozzátéve persze, hogy a játékosok 150 ezer eurós győzelmi prémiumát leszámítva csupán a teljes összeg egyharmada marad ténylegesen a klubnál.
 

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK