2020. August 5., Wednesday

Florentino Pérez: A Szuperkupa megérdemelt győztesei vagyunk

  • Ny. Viktor (viiiik)
  • Jan. 13, 2020, 12:51 p.m.
Florentino Pérez a Realmadrid TV-nek nyilatkozott miután a csapat megnyerte a Spanyol Szuperkupát: „Ez annyit jelent, hogy remekül kezdtük az évet, és nagyon boldogok vagyunk. A lehetőség adott volt, a körülmények megfelelőek voltak, és úgy hiszem, hogy a Szuperkupa megérdemelt győztesei vagyunk. Nagyon örülök, mint minden más madridista. Azért jöttünk, hogy a Szuperkupa új lebonyolításában játsszunk, két meccsből kettőt megnyertünk, így rendkívül elégedettek vagyunk. Egy újabb cím.

Az elnöki izgalmakról: „Zidane a legjobbját nyújtotta, és remélem, még sok döntőt és sok trófeát hoz majd a számunkra. A rendes játékidő alatt nyugodt voltam. A hosszabbításban már kevésbé, a büntetőknél meg már nagyon ideges lettem. Semmi kétség afelől, hogy a kupadöntős büntetőpárbajok specialistái vagyunk. Aki itt van a klubnál már hosszú évek óta, az nem sok ilyen vereséget szenvedett. Szeretnék gratulálni az Atlético Madridnak, mert ők is méltó ellenfeleink voltak ebben a fináléban.”

Courtois és Valverde: „Azért hoztuk Courtois-t, mert úgy gondoljuk, hogy ő a világ legjobb kapusa, és ezt most is bizonyította. A győzelem egyik sikerkovácsa volt, csakúgy, mint Valverde, aki megkapta az MVP-díjat is. Kiemelkedően teljesített most is, és a Valencia ellen is. Ő azon kiválóságok egyike, aki nagyon jól játszik idén, és a szurkolók is nagyon boldogok miatta. Sosem tudhatod, hogy mi történt volna, de az igaz, hogy egy tiszta gólhelyzetet akadályozott meg Morata ellen, aki egy az egyben volt a kapussal szemben. Ami után persze lehet, hogy hárított volna a kapus, vagy sok egyéb végkimenetel is lehetett volna. De afelől semmi kétség, hogy hozzásegített bennünket a 0-0-s döntetlenhez, a büntetőkhöz és a kupagyőzelemhez. Valverde lenyűgözően teljesít a legutóbbi mérkőzéseken, méghozzá ilyen fiatalon.”

A helyszínről: „Hatalmas vendégszeretetet éreztünk, rengeteg madridistát láttunk itt Jeddahban, és csak pozitívumokat tudok említeni az egésszel kapcsolatban, legyen szó a lebonyolítási rendről, az atmoszféráról, és legfőképp, a trófeáról.”

200113perez2

Az Atlético elleni döntőkről: „Cerezo úriemberként viselkedett – ő mindig is az volt. Ezen felül nagyon jó barátom is, és mindig izgalmas az Atlético Madridhoz hasonló csapatok ellen döntőzni. Szolidaritást mutattam felé, amikor végül veszített, mert amikor a büntetőkig jut a mérkőzés, akkor persze a rúgó játékosnak van befolyása a történésekre, mégis nagy mértékben játszik közre a szerencse, és ezúttal mi jöttünk ki jobban az egészből.”

Az év első trófeája: „Minden cím motiválja a csapatot, az edzőt, a szurkolókat, és kupával indítani az évet mindenki számára remek kezdőlökésnek számít. Tovább kell írnunk a Real Madrid legendáját, és ezt a kupák felemelésével tesszük. Még három trófeát nyerhetünk, és meg is próbáljuk bezsebelni az összes elérhető serleget.”

Üzenet a szurkolók felé: „Ahogy mindig is mondtam - és ahogy karácsonykor is említettem -, trófeákat is kívántunk, és most a háromkirályok elhozták nekünk a legelsőt. A madridisták elégedettek lehetnek ezzel a csapattal. Való igaz, hogy tavaly nehézségeken mentünk keresztül, de most a szurkolók boldogok lehetnek, mert visszahoztuk a reményt az új ifjakkal, oldalukon pedig a nagy sztárokkal. És ez az egyveleg Zidane-nal a frontvonalban nagyon jól működik, ez pedig most újra bebizonyosodott. Izgatottak vagyunk, hogy újabb trófeákat nyerhessünk ebben a szezonban.”
 


Hozzászólások

Tabella