Egytől egyig: Real Madrid – Atlético Madrid (0-0, t:4:1)

A Real Madrid a városi rivális Atlético Madrid ellen lépett pályára a Spanyol Szuperkupa döntőjében. Zidane csapatának komoly kihívással kellett szembenéznie, hogy újabb kupát tudjon bepakolni a vitrinbe, nézzük tehát a szokásos értékelést, kizárólag szubjektív módon.

Csapatok

Real Madrid (7,5)
Kellett ez a siker már a csapatnak, mint egy falat kenyér. Zidane srácai megint nem okoztak csalódást, a rengeteg munka szépen lassan meghozza gyümölcsét. A mester a Valencia ellen is használatos kezdőjét pakolta fel a pályára, a középpályát megint telítette a francia szakember, a szokásosnál stabilabb szerkezetet adva ezzel a csapatnak, főleg védekezésben. A Real többet birtokolta a labdát, de több helyzetet is dolgozott ki ellenfelénél, 25 kapura lövést produkálva, ám gólt így sem sikerült összehozni. Végül büntetőpárbajban nem remegett meg Ramosék lába, így sikerült hosszú idő után egy kupát bezsebelni.

Atlético Madrid (6)
Igyekeztek nyomást helyezni a Real középpályásaira, folyamatos letámadással próbálták ellehetetleníteni az ellenfél támadásépítését. Nagyon jól zárták le hátul a folyosókat, a Real nem is tudott egykönnyen tiszta gólhelyzetbe kerülni. A hosszabbításban aztán a cseréknek köszönhetően frissebb játékot produkáltak támadásban is, ám végül nem sikerült Courtois hálójába juttatniuk a játékszert, végül pedig alulmaradtak a büntetőrúgások után – megint. 

Játékosok

A meccs embere – Federico Valverde (9)
Túlzás nélkül állítható, hogy piros lapját ebben a szituációban meg kellett kockáztatni, ezzel ő is teljesen tisztában volt. Ezen kívül viszont van jócskán mit megköszönni neki, a középpálya fáradhatatlan motorja volt az uruguayi: 91 százalékos passzpontosság, 2 kapura lövés, 8 sikeres csel, kulcspassz, valamint párharcainak kétharmadát megnyerte. Egyértelműen a csapat egyik legfontosabb alkotóelemévé nőtte ki magát.

Thibaut Courtois (9)
A meccs embere gyakorlatilag Valverde mellett. Nagyon fontos védései voltak a belga óriásnak, egy-két bizonytalanságtól eltekintve egyik legjobb meccsét játszotta a Real Madridban. Nagy nyomás alatt sem remegett meg a lába, sikerült lehoznia kapott gól nélkül a meccset, majd a büntetőpárbajban is hathatósan közreműködött a sikerhez. 

Dani Carvajal (7)
Az övé volt a legtöbb passz és labdaérintés a pályán, nagyon jól működött együtt támadásban Modriccsal és Valverdével, de közben sikerült lezárnia a területeket a jobb oldalon Saúl és Joao Felix előtt.

Sergio Ramos (8)
Magabiztos teljesítmény volt a kapitánytól, az ő nyugodtsága kellő biztonságot jelentett a hátsó harmadban. A csapatban magasan a legtöbb tisztázás (8) az ő nevéhez fűződik, alapvetően jól viselte a Morata által nyújtott nyomást a párharcaik során.

Raphael Varane (7)
Jó meccset hozott le a francia, Ramos mellett szépen segítettek ki a szélekre, valamint jól kezelték az Atleti által bemutatott presszinget a labdakihozatalok során. A levegőben ezúttal is ő volt az úr, nagyon nehezen tudták megverni az ellenfél játékosai.

Ferland Mendy (6,5)
Támadásban továbbra is vannak bizonytalan pillanatai, Marcelóhoz képest nem rendelkezik olyan technikai tudással a francia – ennek ellenére 4 sikeres csel és 2 kulcspassz is felkerült a neve mellé -, viszont védekezésben sokkal hatékonyabb tud lenni, ez most is megnyilvánult. 

Casemiro (7,5)
Tette a dolgát ezúttal is, egyértelműen övé az egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítmény idén. 4 szerelést és 4 labdaszerzést mutatott be, ezzel pedig hathatósan közreműködött az Atletico támadásainak megszűrésében. 

Toni Kroos (7)
A támadások ütemét továbbra is ő diktálta, gyakorlatilag kihagyhatatlan a játékból a német. Kevésbé csinál látványos dolgokat, ám annál inkább fontos eleme a Zidane által létrehozott rendszernek.

Luka Modrić (8,5)
Nagyon jó meccse volt a horvátnak megint, a középpályán fáradhatatlanul dolgozott ezúttal is. Több lövéssel is tesztelte Oblakot, de a csapatban Kroos mellett ő mutatta fel a legtöbb kulcspasszt (5) is, valamint 5 sikeres csele is elismerésre méltó. Lukita folyamatosan bizonyítja, hogy még mindig lehet rá számítani. 

Isco (6)
Nem igazán volt akkora hatással a játékra, mint a Valencia ellen. Elég hektikus a teljesítménye, tekintve, hogy egyszer csapata egyik legjobbja tud lenni, majd minden előjel nélkül beleszürkül a mezőnybe. 

Luka Jović (6,5)
A második félidőben élt leginkább a szerb csatár, biztató jeleket produkált a meccs második felében. Képes megverni egy az egyben a védőket, ezúttal a precíz befejezés hiányzott neki a gólhoz. Sok kellemetlen pillanatot okozott Giméneznek és Felipének, reméljük ezentúl több lehetőséget kap, még ha mindannyian tudjuk, hogy Benzemát nehéz lesz kiszorítani egészséges állapotában. 

Cserejátékosok

Rodrygo (6,5)
Becserélése után a csapat szerkezetében is változás történt, ugyanis a brazillal sikerült szélességet adni a csapatnak. Alapvetően ő képes rá, hogy egy az egyben megverje ellenfeleit, e tekintetben is tudott újat hozni a játékba.

Mariano (6)
Majdnem sikerült megnyernie a meccset a csapatának. Meg kell becsülnie a játékperceit, ugyanis nem valószínű, hogy sok lehetőséghez fog jutni Benzema és Jovic mögött.

Vinícius (5,5)
Nem igazán tudott már komoly hatást kifejtenie, 15 labdaérintése volt mindössze a meccsen.

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (8)
A kopasz most sem rontotta le hibátlan mérlegét, már ami a döntőket illeti. A középpályán igyekezett eldönteni a meccset, tulajdonképpen az összes kezdő szintű játékos szerepet kapott a kezdőben a pálya középső harmadában. Alapvetően azért látszott, hogy nem sűrűn játszik ilyen felállásban a Real, ugyanis nem feltétlen jöttek ki ennek a rendszernek az előnyei, többször kissé testidegennek tűnt ez a fajta felállás. Végül azonban kapott gól nélkül sikerült lehozni a találkozót, amiben hathatósan közreműködött Courtois és Valverde is. Egyértelműen látszódik a fejlődés a csapaton az utóbbi időben, ezen az úton kell tovább menni a további trófeák reményének érdekében. 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK