Beszámoló: Real Madrid – Atlético Madrid (0-0, t:4:1): Megvan a trófea!

A Real Madrid megnyerte az idény első trófeáját, a 11. Spanyol Szuperkupáját az Atlético Madrid ellen Dzsiddában, Szaúd-Arábiában. A mérkőzésen sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem esett gól, így végül büntetőrúgások döntöttek.

A két csapat rendkívüli koncentrációval kezdte meg a meccset, tudva azt, hogy ezen a derbin most sok múlik, ennek megfelelően eleinte rendkívül kiegyenlített volt a játék. Casemiro próbálkozott először, majd nyolc perccel később Modric kísérletezett egy szögletet követően, de Oblak mindkét esetben a helyén volt. Öt perccel később Joao Felix lőtt mellé a tizenhatos vonalától, de ahogy haladtunk előre az időben, a Real Madrid egyre inkább vette át az irányítást, az Atlético hátra szorult,  a blancók pedig tartották a labdát.

Szuperkupa

A Real Madrid beszorította ellenfelét, és jobb oldalról próbált meg lyukat találni a védelemben. Mendy egy egyéni akció végén megpróbálta meglepni Oblakot, de a szlovén ismét résen volt. Az első félidő utolsó negyedórájában a blancók három szögletet is elvégezhettek, de ezeket nem tudták gólra váltani. A szünet után Jovic is megérkezett, először egy 50 méteres sprint végén érkezett meg a tizenhatoson belülre, ahol az utolsó pillanatban szerelték, ezután pedig újabb lövéssel próbálkozott, amely éppen csak elkerülte a kaput.

Zidane a 60. percben Rodrygót hozta be Isco helyére, aki azonnal ki is vette a részét a találkozó addigi legnagyobb helyzetének kialakításából. A brazil Joviccsal játszott össze, aki keresztbe lőtte a labdát, Valverdének viszont nem volt szerencséje, ismét Oblak jelentette a végállomást. Aztán Courtois következett, aki 10 perccel a meccs vége előtt nagyszerűen hárított Moratával szemben. Ahogy közeledett a meccs vége, nőtt a nyomás, de a Madrid nem adta fel a támadásokat. A frissen beállt Mariano fejese éppen csak elkerülte a kaput, Rodrygo lövése pedig pont Oblakot találta meg.

Szuperkupa

A hosszabbításban Kroos próbálkozott távolról, majd a matracosok majdnem megszerezték a vezetést két szöglet után. A mérkőzés innentől kezdve nyíltabbá vált, Oblak pedig a Modric és Mariano lövésével végződő akciónál kétszer is nagy védést mutatott be. Aztán Valverdét kiállította a játékvezető, miután az uruguayi középpályás a kiugró Moratával szemben szabálytalankodott utolsó emberként. A találkozón gól nem esett, így következtek a büntetőrúgások.

1-0 Carvajal.
1-0 Saúl
2-0 Rodrygo
2-0 Thomas
3-0 Modric
3-1 Trippier
4-1 Ramos

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK