Zidane csodái

A Real Madrid a 2019/20-as idényt nem túl meggyőző teljesítménnyel, gyenge játékkal és rossz eredményekkel kezdte. Zinédine Zidane-nak mindenesetre sikerült ezen változtatnia, és mind a pályán, mind azon kívül csodát tett. A francia több játékosnak segített újra megtalálni a jó formát, a csapata pedig meccsről meccsre egyre jobban teljesít. Nézzük, ez minek köszönhető. A MARCA gyűjtötte össze, hogy mi vezetett idáig.

Courtois átalakulása
Nincs olyan csapat a ligában, amelyik kevesebb gólt kapott volna, mint a Real Madrid. Ferland Mendy magabiztos teljesítménye a védelemben és Thibaut Courtois kiegyensúlyozottsága a kapuban segített a csapat 

Courtois

Valverde hatása
A 21 éves játékos a pálya középső harmadában nyújtott teljesítményével mindenkit lenyűgözött az elmúlt hónapokban. Figyelemre méltó fizikai ereje lehetett az a bizonyos hiányzó láncszem a madridi középpályáról.

Valverde

Nyomásgyakorlás
A Real Madrid a lenyűgöző labdaszerzési mutatókkal rendelkező Casemiróval és Fede Valverdével magasan letámadja az ellenfeleket, akik így nem tudják diktálni a tempót és akiknek így hátulról kell építkezniük.

Modrić, Isco és Kroos feltámadása…

Isco

Nincs állandó formáció
A blancók egyaránt tudnak szélsőkkel, három középpályással, vagy 4-4-2-es felállással játszani, de akár öt középpályással is. A támadókat sújtó sérüléseket követően Zidane-nak kísérleteznie kellett a kerettel, és sok esetben bejöttek a húzásai.

Sérülések túlélése
A Real Madrid tavaly nyáron Marco Asensio személyében elveszítette egyik legtehetségesebb játékosát egy hosszan tartó sérülés miatt. Az új szerzemény, Eden Hazard a fizikai állapotával küszködött, de a csapat már nem függ az egyénektől, a játékosok már hozzászoktak az ilyen helyzetekhez.

Új Benzema
A francia karrierje egyik legjobb időszakát éli, már 12 gólt szerzett a bajnokságban, Messi mögött a második helyen áll ebben a tekintetben.

Benzema és Hazard

Minimum 14 kezdő játékos
11-nél több játékos is megérdemli a kezdőbe kerülést, Zidane-nak pedig sikerült rotálnia. A Valencia elleni meccsen Szaúd-Arábiában esélyt adott Mariano Díaznak, aki eddig még nem játszott, pályára küldte James Rodríguezt, aki hetekig pályán kívülre szorult sérülés miatt.

Versenyben minden címért
A Real Madrid ott van a Spanyol Szuperkupa döntőjében, pontegyenlőséggel a bajnoki tabella élén áll, miközben már játszott a LaLigában a Barcelona, az Atlético, a Valencia és a Sevilla pályáján. Még nem játszotta le első meccsét a Király-kupában, és a Manchester City-vel játszik a BL legjobb 16 csapata között.

Real Madrid

Türelem Bale-lel szemben
A számtalan Gareth Bale-lel és James Rodríguez-szel kapcsolatos pályán és azon kívüli történés ellenére Zidane megőrizte nyugalmát és továbbra is lehetőséget biztosít a két játékosnak, akik így bizonyíthatják, hogy megérdemlik a folytatást.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK