Zidane: Győzni jöttünk ide

A francia szakember az Atlético elleni döntő előtt.

„Az üzenetem a játékosoknak ugyanaz. Győzni jöttünk ide. Tudjuk, hogy mi forog kockán, hogy miért jöttünk ide. Örülünk, hogy bejutottunk a döntőbe, készen állunk nagyszerű teljesítményt nyújtani. Mindent bele fogunk adni, mivel ez kell a győzelemhez. Csak ez érdekel.”

„Ez egy kupadöntő, de ez a tény semmin nem változtat. Boldogok vagyunk, hogy bejutottunk egy újabb döntőbe, ezért dolgozunk. Ez a klub DNS-ében van. Nagy klub vagyunk, a játékosok az ilyen meccsekért élnek. Nincs extra nyomás. Ez is egy újabb meccs, de egy fontos meccs, hiszen egy trófea a tét. Minden mérkőzés teljesen más, az Atlético ellen pedig nyertünk és veszítettünk is meccseket. Holnap egy kupadöntőt fogunk játszani, nem lesz ugyanaz a meccs, mint az előzők, nem ugyanazok a játékosok fognak játszani.”

Zidane

„Jobb edzőnek tartom magam, mint az első időszakomban, és folyamatosan fejlődöm. Az életben, nem csak edzőként, tanulunk abból, ami velünk történik, és tanulunk a körülöttünk lévő emberektől. Nagyon szívesen hallgatok azokra, akik velem dolgoznak, mivel nagyon jók abban, amit csinálnak. Ez lehetővé teszi számomra, hogy edzőként és emberként is fejlődhessek. Ez a célom. Az, hogy valaki szerencsés edző-e vagy nem, csupán annak a kérdése, hogy ki hogyan fogja ezt fel. Én azért vagyok itt, hogy dolgozzak, és élvezzem a munkámat. Másra nem tudok hatással lenni. Erős maradok és erős meggyőződéssel csinálom azt, amit az edzéseken végzek.”

„Egy játékos karrierjében vannak különleges pillanatok, és olyanok is, amikor több a kritika, különösen akkor, ha előtte sokat nyert valaki. Ilyen egy focista élete. Ahhoz, hogy visszajuss oda, ahol lenni szeretnél, kemény munkára és türelemre van szükséged. Kiváló keretünk van, és ismét mosolyt szeretnénk csalni a szurkolóink arcára. Ezért dolgozunk.”

„A csapat javulására nincs különleges formula. Mi csak annyit tehetünk, hogy keményen dolgozunk. Hiszek a keretemben, mivel nekem vannak a legjobb játékosaim, de ezt be is kell bizonyítanunk. Ez a titok. Ha lehetőséged van, élj vele. Ha játszol, használd ki. Minden meccsre úgy készülünk fel, hogy kielemezzük az ellenfél védekezését és támadó játékát. Fontos, hogy megismerd, mivel kerülsz szembe, ennyi. Nem hiszem, hogy annyi taktikai lehetőségük van, mint amennyit ti gondoltok.”

„Nem fogom megmondani, hogy hogyan állunk fel. Tudjuk, hogy nem a bárki által megjósolható taktikai felállás a fontos, hanem az, hogy támadásban jól teljesítettünk. Tudjuk, hogy képesek vagyunk jó teljesítményre a támadó harmadban, a legfontosabb pedig maga a csapat.”

Zidane

„Az új formátumról nincs mit mondanom. Ez a szövetség döntése, mi pedig elfogadjuk. Szerencsések vagyunk, hogy itt lehetünk, kihasználtuk a lehetőséget, hogy küzdhetünk a trófeáért. Minden versenysorozatot meg akarunk nyerni, amelyben csak elindulunk. Sok éve vagyok már Spanyolországban, ez nagy öröm számomra. Az emberek errefelé élvezik a futballt és az életet. Szerencsés vagyok, hogy itt élhetek és vannak spanyol rokonaim. Most a futballon kívüli dolgokról beszélek, de ez nem számít.”

„Nincs kétségem afelől, hogy João Félix a jelen és a jövő játékosa. Nagyon jó futballista, az Atlético pedig azért igazolta le, mert az övé a jövő. Ez nem kérdés.”

„Az elődöntőjükben úgy tűnt, hogy a Barcelona fog nyerni, de nem így történt. Az Atlético a végsőkig ment előre, és megfordította az állást. Ilyen a foci. Bármi megtörténhet, egészen az utolsó pillanatig. Nagyon erős csapatuk van, tudjuk, hogy milyen mérkőzésre számíthatunk holnap. Lehet azt gondolni, hogy az Atlético ellen más lesz, mint a Barcelona ellen, de nagyon erős csapatuk van.”

„Ernesto helyzete? Minden edzővel előfordul, hogy nyomás alá kerül. Nem akarok beszélni erről. Amin most átmegy, azon mindannyian átmegyünk edzőként.”

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK