Ramos: Egy klubot sem tekintek ellenségnek

A Real Madrid védője az Atlético elleni döntő előtt.

„Az egyik legfontosabb dolog az, hogy legyen ambíciónk, sose unjuk meg a győzelmeket és tartsuk fenn azt az ambíciót, ami évek óta jellemez minket. Ez vezetett oda, hogy újabb döntőt játszhatunk. Egy olyan ellenfél ellen játszunk, amelyet jól ismerünk, és aki szintén megérdemli, hogy itt legyen. Mindenkinek fegyelmezettnek kell lennie, a lehető legkevesebb hibát követhetjük csak el, és meg kell próbálnunk megszerezni a trófeát.”

Ramos

„Az ilyen meccseken az apró finomságok vereséget és győzelmet is eredményezhetnek. A védekező játékunkban nagyon jó egyensúlyról tettünk tanúbizonyságot, a csapat pedig előnyt tud kovácsolni ebből. Meg fogunk próbálni gondot okozni az Atléticónak, ha pedig tanulmányozza őket az ember, akkor láthatja, hogy ezt többféleképp is meg lehet tenni. Elegendő motiváció az, hogy trófeát nyerhetünk, nem szükséges a korábbi összecsapásainkra gondolni.”

„Karrierem jó időszakában vagyok, fiatalnak érzem magam. Ha jól teljesítesz, a csapat profitál ebből. Remélem, hogy elkerülnek a sérülések és a legjobbamat tudom nyújtani, így meglesz az egyensúly a védelemben és elkerüljük a bekapott gólokat.”

„Zidane bebizonyította, hogy kitűnő edző, én mindig ezt mondtam róla. Az idő előrehaladtával folyamatosan tanul, ahogy én is. Keményen dolgozom minden nap, úgy gondolom, hogy az edzők is ezt teszik. Továbbra is kemény munkával és szakmaisággal végzi a dolgát. Nem változtunk, ugyanazok vagyunk most is. Ha keményen dolgozol és beleteszed amit kell, az eredmények végül jönni fognak. Fizikálisan jobb formában vagyunk, jobban értjük, hogy mit kell játszanunk. Hamarabb megtaláltuk az egyensúlyt, mint sokan várták.”

„A korábbi döntőink az Atlético ellen? A győztes meccseinkre gondolok. Remélem, hogy folytatjuk ezt a sorozatot. Kemény csapat, akik a végsőkig harcolnak. Top edzőjük van, nagyszerű játékosokkal rendelkeznek. Készen állunk, hogy mindhalálig küzdjünk ezért a trófeáért.”

„Öt középpályás? Ha ilyen sok játékosod van középen, akkor többet birtoklod a labdát. Több csatárral közvetlenebb a játék. Jól kézben tartjuk a dolgokat, de lehetnénk direktebbek. A rivális függvényében tudunk változtatni, ez pedig jó, mert több gondot tudunk okozni. Az edzőn múlik, hogy hogyan állunk fel, ő remekül kezeli ezt a dolgot.”

„Nem gondolom, hogy tiszteletlenek lennének Zidane-nal, hiszen a sajtó a véleményekről szól. Kemény dolog 11 embert kiválasztani minden meccsre. Mindenkinél jobban ismeri a csapatot, azt teszi, ami szerinte a legjobb. Jó sorozatunk van, függetlenül attól, mi történik. Most magas szinten játszunk, szeretnénk ezt fenntartani, amíg csak lehet. Jól akarunk teljesíteni ezeken a meccseken, irányítani akarjuk a játékot és a kapu előtt hatékonyak akarunk lenni.”

„Szeretnék többet beszélni a csapatomról, mint a riválisról. Kemény csapat, tudjuk, hogy a holnapi meccs nagyon komplex mérkőzés lesz. Ha az apró részletekre is koncentrálunk, és megpróbáljuk minimalizálni a károkat, akkor rendben leszünk.”

„Nem szeretem az ellenség szót, ez egy ronda szó. Igazi rivalizálás van a két fél között. Egyetlen olyan csapatot sem tekintek ellenségnek, mint az Atlético. Ők a riválisaink, mi pedig nyerni akarunk ellenük, hiszen a tét most egy trófea.”

Ramos

„A Real Madrid azzal dolgozik, amije van. A csapat a veszteségek ellenére is hozza az eredményeket, meg fogunk próbálni gólokat lőni, függetlenül attól, hogy ki játszik. Nem gondolom, hogy gólínségben szenvednénk. Lehet, hogy volt ilyen. A végsőkig talpon akarunk maradni minden sorozatban.”

„A formátum a szövetség dolga, jól megszervezték, hogy újjáélesszék a sorozatot. Ez az év segített nekünk, hiszen korábban csak a bajnok és a kupagyőztes játszhatott a döntőben. Meglátjuk, hogy jövőre mi történik. Ez egyáltalán nem változtatta meg a beosztást, ráadásul az érkezésünk óta kiváló ellátásban részesülünk. Ha ez gazdaságilag segít a kluboknak és a szövetségnek, akkor nem kellene negatívumokat keresgélnünk.”

„Érezzük a szurkolók szeretetét, nagyra értékeljük ezt. A Real Madrid egy nemzetközi csapat, bárhová is megy, nagyra becsülik. Nagyszerű lenne megnyerni a tornát a szurkolóinkért, akik itt és az egész világon ünnepelhetnének.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK