Javier García Coll: A Real Madrid „suttogója”

Az ember, akinek a feladata, hogy a maximumot próbálja meg kihozni a játékosokból.

A legnagyobb futballklubok mindig összegyűjtik a különböző területek specialistáit, hogy ezzel is segítség a csapat felkészülését.

Ez korábban kimerült a labdás és fizikai gyakorlatokban, de lépésről lépésre kibővült a táplálkozással, pszichológiával és egyéb területekkel.

A legmagasabb szinten minden apró részlet számít, és minden klub megpróbálja az összes lehetőséget kihasználni.

Zinédine Zidane-nak tiszta elképzelései vannak arról, hogy kivel szeretne együtt dolgozni a klubnál. Olyan embereket akar maga köré, akiknek a szaktudásában teljesen megbízhat.

Javi Garcia Coll

A Real Madridnál eltöltött első időszakában Javi García Coll állandóan ott volt az oldalán. Ő volt a francia egyik legnagyobb bizalmasa, és bár Santiago Solari alatt nem volt szükség a szolgálataira, Zinédine Zidane azonnal visszahozta őt, amikor újra leült a kispadra.

García Coll kitalálta, hogy miként tudja kihozni a maximumot a játékosokból. Az első lépés az volt, hogy a focistáknak meg kellett ismerniük más szakemberek munkáját, tapasztalatait, hogy ebből valamit hasznosítani is tudjanak a napi munkájuk és életük során.

Aztán mindenkivel privát beszélgetéseket folytatott.

Az edző hisz abban, hogy a Real Madridnak nagyszerű kerete van, melynek tagjai remekül megvannak egymással és jól tudnak együtt dolgozni, a közös célokat pedig az egyéni célok fölé helyezik, amit az is jól mutat, hogy amikor Casemiro és Fede Valverde szúrópróbaszerű doppingvizsgálaton esett át, a többiek megvárták őket és együtt vacsoráztak éjjel 2 órakor.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK