Dupont módszere mégis beválik?

Nagyon úgy tűnik, hogy az idény eleji sérülésekért bűnbakként kikiáltott Gergory Dupont munkája végül beérik – legalábbis erre utal a csapat formája. De milyen módszerei vannak a franciának?

Gregory Dupont a nyáron váltotta a szurkolók és a játékosok által is igen kedvelt és nagyra tartott Antonio Pintust, így azóta ő tölti be a Real Madrid erőnléti edzőjének pozícióját. Úgy tűnik, hogy a keret egyre hálásabb az általa végzett munkáért.

Volt viszont idő, amikor minden sokkal komplikáltabb volt a francia számára. Az edzésein meglehetősen gyakoriak a futógyakorlatok, és az sem áll tőle távol, hogy emelkedőn futtassa játékosait. Néhány nappal ezelőtt, a Getafe elleni mérkőzés után Vinícius kért engedélyt edzőjétől, hogy abbahagyhassa a meccs utáni kemény futógyakorlatokat.

Antonio Pintus és Oscar Caro együtt feleltek a játékosok erőnlétéért Julen Lopetegui irányítása alatt, és a duo folytatta a munkát Santiago Solari kinevezése után is. Pintus azt követően is maradt a csapatnál, hogy a klub az argentin szakvezetőt is menesztette, így Zidane újra együtt dolgozhatott korábbi segédjével. A média szerint azonban megromlott a kettejük kapcsolata, így végül a sikerkovács erőnléti edző a nyár folyamán végül távozott a csapattól, a Real Madrid pedig megszerezte a francia válogatottat a világbajnokságra is felkészítő Gregory Dupont-t.

„Szeret futógyakorlatokat végeztetni velünk” – állítják a játékosok, akik a kezei alatt dolgozhatnak.

Az idény eleje óta Varane, Kroos, Modrić és Isco is állóképességük csúcsára kerültek, aminek köszönhetően igen jó teljesítményt tudnak nyújtani a pályán. Fede Valverde is a kiváló állóképességének köszönhetően robbanhatott be, valamint Hazard is szárnyalt a sérülése előtt.

A csapat erőnléti állapotát mi sem bizonyítja jobban, mint a Getafe elleni harmadik találat, amikor a lefújás előtti percekben Modrić és Valverde is gyakorlatilag az egész pálya hosszát sprintelte át a gólszerzés érdekében.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK