Beharangozó: Valencia – Real Madrid

A Real Madrid 14 mérkőzés óta veretlen, ám a mai ellenfele egy olyan csapat, melyet az elmúlt 7 meccsen az ellenfelek nem tudtak legyőzni. Izgalmas mérkőzés előtt áll a csapat.

A szuperkupa döntősei közül az egyik fél kilétére a ma este során fény derül, méghozzá a King Abdullah Sports City stadion népe előtt, a Valencia és a Real Madrid összecsapásán. A találkozót ma este 20:00-s kezdéssel rendezik. A denevérek 7, míg a blancók immár 14 mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, így igazán pikáns mérkőzést várhatunk. Az elődöntő másik mérkőzésén az Atlético Madridé és a Barcelonáé a főszerep, ők holnap csaphatnak össze a döntőbe jutásért.  

A veretlenségi mutatók (a Real Madrid október 19., míg a Valencia november 23. óta nem talált legyőzőre) mellett ki kell emelni a két csapat védekezését is. A Real Madrid kapta eddig a legkevesebb gólt a La Liga csapatai közül, az Atléticóval karöltve. A két madridi csapat kapuját mindössze 12 alkalommal tudták bevenni az ellenfelek. Ami a kapott gól nélküli mérkőzések számát illeti, abban egyeduralkodó Zinédine Zidane csapata, Courtois ezidáig összesen 10 mérkőzésen húzta le a rolót, például a legutóbbi 3 bajnokin. Mindeközben a Valencia mindössze 2 gólt kapott az elmúlt 4 mérkőzésén.

„A Valencia problémákat fog okozni számunkra, ezért a lehető legjobban kell teljesítenünk” – mondta Zidane a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. A Real Madrid francia mestere 23 játékosát vitte magával Dzsiddába, ahol a csapat az idei első trófeájáért szállhat harcba. A meccskeretbe ugyanakkor csak 18 játékosát nevezheti a mester. A sérülések nem kerülték el a csapatot, hiszen Asensio még mindig a felépülésén dolgozik, ahogy Eden Hazard is, és időközben Benzema és Bale is kidőlt a sorból. Sergio Ramos viszont visszatérhet az utolsó bajnokin letöltött eltiltásból.

Ami a Valenciát illeti, a denevérek nemrégiben jutottak be a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapat aközé, a bajnokságban pedig jelenleg a 6. pozíciót foglalják el, mindössze 3 pontra lemaradva a 3. helyezettől. A házi góllövőlistát Dani Parejo és Maxi Gómez vezeti 7-7 találattal. Amióta Alberto Celades átvette a csapat irányítását, 22 mérkőzésen összesen 4 alkalommal szenvedtek csak verséget. A keret sérüléseit illetően a legfontosabb hír, hogy Rodrigo kihagyni kényszerül a Real Madrid elleni találkozót, az Eibar ellen összeszedett sérülése miatt.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK