Zidane: A Valencia elleni elődöntő felér egy kupadöntővel.

A francia tréner az idei, rendhagyónak számító spanyol szuperkupa előestéjén válaszolt a sajtó munkatársainak kérdéseire.

Az ellenfélről: „A Valencia bizonyosan megnehezíti majd a dolgunkat, ennek megfelelően a lehető legjobb formánkat kell nyújtanunk. Nem nyaralásra érkeztünk, egy fontos trófeáról van szó, amelyért mindenkinek bele kell adnia apait-anyait. Tisztában vagyunk azzal, hogy komoly kihívás előtt állunk, éppen ezért a legjobb tudásunk szerint kell játszanunk.”

Spanyolországtól távol: „Örülök annak, hogy itt lehetünk. Egy kivételes megmérettetésről beszélünk, amelyre mind a játékosok, mind jómagam felkészülten érkeztünk. Szaúd-Arábiába a spanyol szuperkupáért jöttünk, és mondhatom, igazán meleg fogadtatásban volt részünk. Ugyan távol az otthontól, de alkalmazkodtunk a körülményekhez. Kizárólag az elődöntőre koncentrálunk, amely számunkra felér egy döntővel.”

A mérkőzésről: „Minden párharc egyedi, különböznek egymástól. Mindkét csapat távol az otthonától, ráadásul kiesést jelentő meccsről van szó. Azt hiszem, ezek a tények mindent megváltoztatnak. Tekintettel a távollévőkre egy teljesen eltérő csapattal kell kiállnunk, ugyanakkor a mentalitásunk változatlan: boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk és mindent beleadunk majd a pályán. A hangulat annak ellenére is jó, hogy olyan kaliberű játékosokat kell nélkülöznünk, mint Karim Benzema, vagy Gareth Bale. Az ilyen dolgok megesnek. A keretünk mély, mindenki felkészült, a játékosok azért vannak itt, hogy bizonyítsanak és egy jó mérkőzést játszanak.”

Sérülések: „Kizárólag a holnapi játékra koncentrálok, nem tekintek előre a jövőbe. A mérkőzést követően meglátjuk, hogyan tovább. Bale pihentetése orvosi javallatra történik, a betegségét és a szakértők döntését el kell fogadnunk. Jović megfelelő lehet a pótlására, de ahogy mindig, most is holnapig kell várnotok. Szeretném, ha mindig minden játékosom a rendelkezésemre állna, de ez most nem lehetséges. Csak és kizárólag a szerdai összecsapásra fókuszálunk. Az ide utazó játékosok mind készen állnak, számukra ez most egy remek lehetőség. Meglátjuk, hogy holnap ki lép majd pályára.”

Taktika: „Ahhoz, hogy támadásban jók legyünk, gondoskodnunk kell a megfelelő védekezésről. Ennek megfelelően teljesítünk az utóbbi időben, védekezésben kifejezetten erősek vagyunk. Ez az alap, hogy a támadásainkat jól tudjuk felépíteni. Holnap helyzetek sorát kell majd kialakítanunk, hogy eredményesek legyünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy ha hátul határozottak vagyunk, elől bárkinek problémát tudunk okozni. Ahogy említettem, minden mérkőzés más, így a győzelem érdekében a legjobb tudásunk szerint kell játszanunk, hiszen az ellenfelünk kiváló formában van, és akárcsak mi, ők is szeretnének továbbjutni.”

Jović: „Ő a jövő, csupán huszonkét esztendős és még fejlődik. Ugyan nem ez az első alkalom, hogy országot vált, de még nagyon fiatal és sokat kell tanulnia. Fényes jövő előtt áll Madridban, biztosra veszem, hogy rengeteg gólt fog szerezni e csapat színeiben. Engem egy labdarúgó kapcsán főként az érdekel, hogy mivé válhat. Nem hiszem, hogy a nyelvi nehézségek, akadályt kell, jelentsenek. Itt akar lenni velünk és játszani szeretne. Türelemmel kell kezelnünk. Mindössze hat hónapja csatlakozott hozzánk, szóval fő a nyugalom. Egy olyan játékosról beszélünk, akiért a klub jókora összeget fizetett, és akié a jövő.”

Esélyekről: „Nem hiszem, hogy mi lennénk a legesélyesebbek. Inkább azt mondanám, hogy mind a négy csapat esélyes. Számunkra a Valencia elleni elődöntő felér egy kupadöntővel. Nincs tervünk, csak azt tudom, hogy ha tovább alkarunk jutni, a legjobb Real Madridot kell látnunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK