Eljött Luka Jović ideje

A spanyol szuperkupa elődöntőjét, valamint továbbjutás esetén nagy valószínűséggel a sorozat döntőjét is kihagyni kényszerülő Gareth Bale és Karim Benzema távollétében Luka Jović lehet a csapat gólfelelőse. Eljött a szerb támadó pillanata, itt a lehetőség a bizonyításra.

A klub által tegnap közölt sérülések megnyitották az utat Luka Jović előtt a csapatba kerüléshez. Nagy lehetőség ez a szerb támadó számára, hiszen ez az első alkalom arra, hogy huzamosabb időt (két egymást követő mérkőzésen is) a pályán töltve bizonyíthatja képességeit.

Pontosan az ilyen helyzetek miatt fizetett a klub 60 millió eurót 2019 nyarán a Frankfurt támadójáért – a tavalyi idényt 27 góllal záró Jović ugyanis képes eldönteni a mérkőzéseket. Benzema hiányában pedig ő az első számú alternatíva a csatár posztján, még akkor is, ha egyelőre csak keresi önmagát Madridba érkezése óta.

Eddig 15 alkalommal kapott lehetőséget, és mindössze csak egyszer sikerült betalálnia, de hozzá kell tenni, hogy a neki jutó idő meglehetősen limitált volt ezeken a találkozókon. Ennek egyik oka lehet az, hogy nem egyszerű számára a kommunikáció a társakkal, hiszen a spanyol nyelv elsajátítása meglehetősen nehéz pillanatokat okoz számára. A másik ok a balszerencse, hiszen több mérkőzésen is eltalálta a kapufát, és több gólját is érvénytelenítették les címén, a VAR segítségével. Kapufából és érvénytelen találatokból is 2-2 jutott neki.

Mindemellett a szerb válogatott sem nyújtott számára segítő kezet. Kapcsolata megromlott Ljubiša Tumbakovićcsal, a válogatott szövetségi kapitányával, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy a felek rendezni tudnák a sorokat. Edzője ugyanis rossz néven vette, hogy Jović sérülésre hivatkozva elhagyta a válogatott edzőtáborát, ám négy nap múlva már pályára lépett a Real Madridban. Tumbaković a minap adott egy interjút, melyben a kialakult helyzetért a támadót tette felelőssé: „Jović problémája maga Jović”. A helyzet tehát nem rózsás a válogatottnál sem, de a téli pihenő alatt a játékos találkozott a válogatott sportigazgatójával, ami némi bizakodásra adhat okot.

Ahogy az is, hogy Benzema távollétében ő az első számú opció a Real Madrid számára. Jelenleg ő a szurkolók egyetlen reménye a támadósorban, hiszen a szerb az egyetlen 9-es Benzema mellett, akivel számol Zinédine Zidane is. Mellette Rodrygo lehet még opció, ám a brazil csak hamis 9-esként tud igazán érvényesülni, ami a jelenlegi játékrendszert tekintve nem a legjobb megoldás. Mariano is bekerült ugyan a keretbe, de tekintve, hogy a saját nevelésű támadó még egyetlen percet sem játszott a szezonban, nehéz elképzelni, hogy Zizou pont a szuperkupa elődöntőjében szavazna neki bizalmat.

Nem kis teher kerülhet most Jović vállaira, ám kétségtelen, hogy ennél nagyobb lehetősége még nem volt az idény során a bizonyításra. és nem is biztos, hogy lesz még egy, így élnie kell vele. 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK