Capello: Bale számára már nem elsődleges a futball

Az olasz szakember a Real Madrid – Manchester City párharc kapcsán nyilatkozott egy angol lapnak.

Fabio Capello kapcsolata a Real Madriddal semmiképp sem nevezhető szokásosnak. Az olasz szakember kétszer is irányította a csapatot, és mindkétszer egy idényt követően elbocsátották. Mégis kétszer nyert bajnoki címet a blancókkal.

Capellót sokszor szóba hozták már a Real Madriddal, de végleg visszavonulva, 73 évesen már csak távolról figyeli a madridi eseményeket.

A klub 18, változásokkal és kavarodással tűzdelt hónapon van túl. Zidane lemondása sorozatban 3 megnyert BL-címet követően, Cristiano Ronaldo távozása, Julen Lopetegui és Solari rövid életű munkássága, majd Zidane visszatérése.

Capello

Most azonban újra láthatók a rendeződés jelei, ráadásul a Real Madrid pontazonossággal áll a spanyol bajnoki tabella élén.

„Cristiano minden csapatban, ahol megfordul, alapvető fontosságú játékos” – mondta Capello. „A Real Madrid megszenvedte a távozását, és miközben Karim Benzema átvette a helyét, a csapat elveszítette mentális és gyakorlati vezérét.”

Ronaldo távozása lehetett volna az alkalom arra, hogy Gareth Bale színre lépjen, de a walesi inkább csak távolabb került attól, hogy az első számú játékos legyen a klubnál. Zidane még meg is próbálta eladni a nyáron, de a kínai üzlet végül az utolsó pillanatban meghiúsult.

„Bale potenciálisan egy fantasztikus játékos” – folytatta az olasz. „Nekem az a benyomásom, hogy a futball számára már nem elsődleges az életében. Bale számomra egy zavart játékosnak tűnik. Nagyon kedvelem őt, erős és gyors, tökéletes a mai modern futballba.”

„Ha manapság bajnok akarsz lenni, akkor 100%-osan a sportra kell koncentrálnod.”

A Real és Bale hamarosan a Manchester City-vel találkozik a BL-ben. A City menedzsere az a Pep Guardiola, aki a Barcelona csapatával szinte példátlan dominanciát valósított meg.

„Ez egy nagyszerű párharc lesz, rendkívül nagy küzdelem” – mondta Capello. „A Manchester City nem a BL-győzelmet tűzte ki célul a bajnoksággal szemben, egyszerűen most nem megy nekik annyira Angliában.”

„Csalódást kelt ez az idényük, az eredmények pontosan ezt mutatják. Ők voltak a favoritjaim a bajnokság megnyerésére.”

Capello

A Liverpool tetemes előnyre tett szert a bajnokságban, de mondhatjuk, hogy a City kizárólag a BL-re fog koncentrálni?

„Nem mondom, hogy ez butaság, de nem is tekinthetjük semmisnek a City problémáit. Biztos vagyok benne, hogy nincs olyan, hogy megválasztod, mire koncentrálsz. Lehet, hogy vannak preferenciák, de azok nem karácsonykor, hanem áprilisban alakulnak ki” – mondta az olasz szakember.

Capello úgy gondolja, hogy a Real kerül ki győztesen a kétmeccses párharcból, Zidane-nak pedig megfelelően kell hasznosítania a keretben megtalálható fiatalok és tapasztalt játékosok keverékét.

„A Real Madridnak hagynia kell, hogy az olyan fiataljaik, mint Vinícius, 100%-osak legyenek februárra, az első meccsre” – magyarázta Capello.

„Idegenben ott van nekik Sergio Ramos és Benzema, aki Cristiano távozása óta sokkal koncentráltabb. De a City-nek is van ideje arra, hogy Agüero 100%-os legyen.”

„Másrészt a védelmük gyenge lábakon áll, különösen középen. Jó párharc lesz. A City támadásban kiváló, talán jobb is mint a Real Madrid.”

„A Realnak a Bernabéura kell koncentrálnia, ahol elérhetik, hogy a City bajba kerüljön. Az a stadion tökéletesen alkalmas a kapu megrohamozására.”

A Real Madrid február 26-án látja vendégül a Manchester City együttesét, a visszavágóra pedig március 17-én kerül sor Manchesterben.

Forrás: Daily Mail
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK