Varane: A csapat küzdelemből jelesre vizsgázott

A Getafe elleni győzelem után Varane, Carvajal és Courtois is nyilatkozott.

Raphaël Varane

A mérkőzés
"Nagyon nehéz ebben a stadionban játszani, keményen küzdöttünk, hogy megszerezzük a három pontot. Egy igazi csata volt, a csapat jelesre vizsgázott. A kapunk is érintetlen maradt, mindenki tette a dolgát. A csapat hozzáállása elképesztően lenyűgözött. A harmadik gól egy kontratámadás volt: amikor hátul stabilak vagyunk, minden tudásunk megvan ahhoz, hogy elől kivégezzük az ellenfelet. Tele vagyunk önbizalommal és nagyon örülünk az eredménynek. Így kell kezdeni az évet, reméljük, a folytatás is hasonló lesz. Mindent bele fogunk adni, hogy megnyerjük az idény első trófeáját."

A második gól
"Az volt a kulcsmozdulat, hogy el tudtam szakadni az emberemtől. Nagyszerű beadás volt. Nagyon boldog vagyok. Sikerült gól nélkül lehozni a meccset, emellett győzelemhez tudtam segíteni a csapatot. Mindezek mellett rendkívül elégedett vagyok a csapattársaim erőfeszítéseivel."

Varane ünnepli gólját a Getafe ellen.

Dani Carvajal

A mérkőzés
"Fontos volt, hogy visszataláljunk a győzelem útjára. Izgatottan vártuk a találkozót, hiszen ha küzdeni akarunk a bajnoki címért, csak a három pont számít. Fel kellett kötnünk ma a gatyánkat, mert nagyon kemény ellenféllel találtuk szembe magunkat. Már megmutatták, mennyire jó formában vannak, elég csak ránézni a tabellára. Hazai pályán még ennél is eredményesebbek. A csapat nagyszerű munkát végzett, megérdemeltük a győzelmet."

Courtois védései
"Thibaut tartott meccsben minket, két-három hatalmas védése is volt. Mellette Varane volt az, aki ma kihúzta a csapatot a csávából. Thibaut fantasztikus kapus, és senki sem kételkedik a képességeiben. Lenyűgöző hálóőr, aki sok pontot fog még szerezni nekünk."

A kapitány nélkül
"Fura volt, mert Ramos mindig velünk van, de szerencsére mély a keretünk, itt játszanak a legjobbak. Bárki is legyen a pályán, bizonyítja ezt."

Spanyol Szuperkupa
"Egy másféle verseny, de izgatottan várjuk a mérkőzéseket. A Valencia vár ránk, akik korábban már megnehezítették a dolgunkat, de azért megyünk oda, hogy megnyerjük a trófeát."

Thibaut Courtois

A mérkőzés
"Remekül működütt ma a védekezésünk, örülök, hogy fizikálisan felvettük velük a harcot. Jól teljtesítettünk egy kemény ellenfél ellen. 90 percig küzdedünk kellett, de nagyszerű munkát végeztünk. Idegenben 3-0-ra nyerni mindig jó érzés. Ami engem illet, nagyon boldog vagyok, hogy segíteni tudtam a csapatot. főként az első félidőben bemutatott három védéssel."

Kapott gól nélkül
"Ez mindig nagy öröm. A védőmunkánk ma nagyon a helyén volt, meg is lett az eredménye. Egy ilyen stadionban, egy ilyen ellenfél ellen nagyon nehéz kapott gól nélkül lehozni a meccset. Az egész csapat nagyon boldog, mindenki a győzelemre fókuszált. Nem sok csapat fog itt könnyedén nyerni."

Három védés az első félidőben
"Az első volt a legnehezebb, mert a tizenhatoson belülről jött a kemény lövés, miközben Casemiro, Militão és Varane is takarta a labdát. A második nem volt annyira nehéz, a harmadik pedig egy erős fejes volt. Fontos védések voltak, mert könnyedén hátrányba kerülhettünk volna. Így viszont egy kicsit nyugodtabban jöhettünk ki a második félidőre."
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK