Négy éve nevezték ki Zinédine Zidane-t a Real Madrid vezetőedzőjévé

Zinédine Zidane-t első alkalommal 2016 január 4-én nevezték ki a Real Madrid edzőjévé. Négy évvel később úgy tűnik, mintha már egy évtized is eltelt volna, hiszen rengeteg sikert élhettünk meg közösen az elmúlt időszakban. A MARCA tekintette át, hogy mi is történt ebben a négy esztendőben.

Három év és három hónap edzői munkával a háta mögött Zidane kilenc trófeát nyert, melyek között ott van sorozatban három BL-cím, lemondott, majd azzal a céllal tért vissza, hogy újjáépítse azt, amit első időszakában kialakított.

Zidane

Kinevezés és első BL-siker
Két, Castillánál töltött évet követően Zidane az első csapat edzője lett, miután 2016 januárjában menesztették Rafa Benítezt. Érkezésével nagy izgalom lett úrrá a Bernabéuban, a blancók pedig az idényből hátralévő 20 mérkőzésükből 17-et megnyertek, köztük a Nou Campban lejátszott El Clásicót is. Trófeának is örülhettek a madridisták az idény végén, hiszen a Roma, a Wolfsburg és a Manchester City legyőzése után a Real Madrid tizenegyesekkel legyőzte az Atlético Madridot a Bajnokok Ligája milánói döntőjében.

Zidane

Történelmi duplázás
Zidane legeredményesebb idénye a 2016/17-es volt. A Real Madrid megnyerte az UEFA-szuperkupát, a FIFA-klubvilágbajnokságot, a spanyol bajnokságot, majd a történelemben először, megvédte a BL-címet. A blancók a döntőben a Juventus együttesét verték 4-1-re.

Zidane

Sorozatban három BL, a The Best, és a kilenc trófea
A Real Madrid folytatta a trófeagyűjtést. A 2017/18-as idény elején a csapat megnyerte a Spanyol Szuperkupát a Barcelona ellen, az UEFA-szuperkupát a Manchester United ellen. Ezt követte az újabb klubvilágbajnoki cím, majd elérkezett a Zidane-korszak első krízise, a Leganés elleni kupabúcsú. A blancók mindenesetre tovább folytatták a menetelést, legyőzték a PSG-t, a Juventust és a Bayern Münchent is a BL-ben, a döntőben pedig a Liverpoolt verték meg Kijevben, így begyűjtve sorozatban harmadik BL-trófeájukat.

Zidane

Sokkoló távozás és meglepő visszatérés
Öt nappal a BL megnyerése után Zidane meglepő bejelentést tett: lemondott az edzői posztról. Cristiano Ronaldo szintén távozott, ezt pedig meg is szenvedte a csapat Julen Lopetegui és Santiago Solari irányítása alatt is. Zidane 2019 márciusában tért vissza, hogy kimentse a klubot a válságból.

Zidane

Sok kritika az újjáépítés során
Zidane nem volt olyan hatékony, mint az első időszakában, az eredmények pedig vegyesek voltak az előző idény végén. Egy rosszul sikerült előszezon sem segített a helyzeten, az idény elejének megítélésére pedig a PSG és a Mallorca elszenvedett vereségek voltak rossz hatással. José Mourinho neve is felmerült a csapatnál, de Zidane-nak sikerült megfordítani a folyamatot. Most, hogy edzői kinevezésének negyedik évfordulóját ünnepli, a csapat minden fronton versenyben van a győzelemért.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK