Egytől egyig: Getafe – Real Madrid (0-3)

A városi derbiken edződött szurkolók már hozzászokhattak, hogy Madrid sötétebb felében Simeone orkjai harcművészeti ágakban gondolkodtak a futball definícióját illetően, de ez a filozófia elirigylésre került a Getafe által. Így egy meglehetősen csinos teadélután kerekedett a pankráció kedvelői számára, ahol azért egy belga torony gondoskodott arról, hogy a pikniknek legyen némi labdarúgó-jellege is. Értékelésre fel, lássuk kik hozták a legszebb jobbhorgokat, gyomrosokat!

Csapatok

Getafe (6,5)
Az első félidőben rendkívül harcosan és kezdeményezően léptek fel, óriási gólhelyzeteik voltak, de Courtois állta a sarat, így nem tudtak vezetést szerezni. Cucurella és Nyom vezetésével a meccsel párhuzamosan ment valami hegyi troll-szakkör is, bájosan szabdaltak mindent, ami fehér mezben cikázott. Soria hibája után aztán fokozatosan estek vissza, és bár volt még helyzetük ezután is, Varane (igazi) fejese után érezhető volt, hogy a három pont a Real Madrid zsebében landol.

Real Madrid (7)
Úgy győzött három góllal a Real Madrid, hogy az könnyen egy gólgazdag döntetlenbe is torkollhatott volna, de a hibátlan kapusteljesítmény megmentette a csapatot, és sikert hozott egy nehéz pályán. A mester a CKM-középpálya mellett Iscónak, Bale-nek és persze Benzemának szavazott bizalmat, ami azt jelentette, hogy a fiatal brazilok és Valverde is csak a kispadon kapott helyett. Ami a támadójátékot illeti, az… hát, nem igazán volt madridi oldalon. Kellett a szerencse, kellett kapusposzton az extra, a VAR sem gáncsolta el a csapatot, így nagyon fontos három ponttal gazdagodtunk.

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Thibaut Courtois (10)
Ha Elon Musk esetleg követte a mérkőzést, valószínűleg elgondolkodott rajta, hogy kölcsönkéri Courtois-t a Cybertruckhoz, mert a belga fal áttörhetetlen volt. Arambarri, Fajr és Cabrera is hiába próbálkoztak az első játékrészben, minden visszapattant róla, aztán még a les miatt érvénytelenített támadást is hárította, biztos, ami biztos. Zsinórban a harmadik clean sheet – folytassa Thibaut, így tovább!

200104_courtois

Dani Carvajal (7)
Alaposan meggyűlt a baja Cucurellával, elég küzdelmes meccse volt szinte végig. Támadásokban nem tudta hozni a tőle megszokott magas szintet, ugyanakkor túlzottan nagyot sem hibázott a találkozó folyamán, egy próbálkozást azért felvéshettünk a neve mellé a második félidőben.

Éder Militão (8)
Ramos csukáiba kellett ugrania, így egy egész meccset láthattunk a Varane – Militão kettőssel a védelem tengelyében. A brazil srác pedig nem vallott szégyent, állta a rohamokat becsülettel. Az eddig látottak alapján teljesen megérdemelten van Nacho előtt a rangsorban, és nagy biztonságot jelent, hogy a tapasztalt Ramos – Varane duó megbontása esetén bármikor képes megbízható teljesítményt nyújtani.

Raphaël Varane (9)
Elöl és hátul is remekelt a francia, a csapat egyik legjobbja volt Thibaut után. Bár tőle (az idény során) megszokottan bizonytalanul kezdte a meccset, a vendégek térfelén hamar hőssé nőtte ki magát. Először csak megzavarta Soriát, aki betuszkolta a kapujába a labdát, aztán a saját fejét használva szerezte már a másodikat Kroos passzából. Véget ér a hullámvasút erre a szezonra, és 2020 a prime Varane éve lesz? Reméljük, mindenesetre az évkezdet biztatónak látszik.

200104_varane

Ferland Mendy (8,5)
Az elmúlt meccseken szürkébb srác ezúttal villantott egy kicsit abból, hogy miért is vette meg őt a világ legnagyobb klubja. Az első gól előtt ő tekerte középre a labdát, a harmadiknál meg egy kiváló felpasszal vette észre Bale-t. Ezúttal is rengeteget nyargalászott a szélen, akár egy szorgalmas inga, hátul pedig beast mode, mint mindig, dőltek mellette a tekebábuk.

Casemiro (8)
A legjobb volt a középpályán a kezdők közül, ő alkalmazkodott legjobban a találkozó füstös kocsmabunyós jellegéhez, persze tőle nem idegen a sípcsontvédős kézfogás, mint üdvözlő elem. Azért a meccs eleji gyönyörű hosszú passza se merüljön feledésbe, kiválóan ugratta ki Bale-t. Számos tisztázása volt, a második félidőben gyakran ötödik elemként visszahúzódott egészen a védelem vonalába.

Toni Kroos (6)
Gólpassza volt a legjobb mozzanat tőle a mérkőzésen, 30. születésnapját nem ünnepelte fényes teljesítménnyel. Nagyon hiányzott mellőle Valverde, az uruguayi nélkül nem volt elég dinamikája a játéknak. Kroos pedig nem tudott karmesterként funkcionálni, az első félidőben különösen szenvedett. Aztán a második játékrészben már kicsit gyakrabban ért fel a kapu elé, felszabadultabb, jobb játékot nyújtott.

Luka Modrić (6,5)
Meglepő döntés volt Zidane-tól, hogy a horvát játékmestert a kezdőbe jelölte, és nem is igazán működött a dolog, Lukita nagyon sok hibával játszotta végig a találkozót. A hosszabbításban aztán javított az összképen, amikor korát meghazudtoló sprintet levágva passzolt az üres kapuba Valverde passzából.

Isco (4)
Totális zsákutca. Egy picit túlzónak érzem felé a bizalmat, tekintve, hogy formája alapján nem sok keresnivalója lenne a kezdőben. Ezúttal is nagyon-nagyon halványnak bizonyult, alig volt értékelhető megmozdulása.

200104_isco

Karim Benzema (5,5)
Néhány kósza próbálkozás, fejjel majd lábbal, de mellette nem sok minden. Ahogy Kroos esetében is elmondható, nála is sok múlik azon, hogy kik a társai, és azok milyen szerepkörben játszanak. Az, ami mondjuk Rodrygóval, Viniciusszal, Valverdével jól működik, az Bale-lel vagy Iscóval, főleg mindkettővel együtt nem igazán fest jól.

Gareth Bale (5)
Egészen a hosszabbításig várt az egyetlen impozáns megoldásával, amikor ragyogóan ugratta ki Valverdét a kontránál. A második félidőben egyébként megvoltak a lehetőségei (a meccs eleji Case-kiugratásnál is túl puha volt érzésem szerint), de nem sikerült betalálnia.

Cserejátékosok

Fede Valverde (8)
Kincs ez a gyerek, becsüljük meg. 25 percet játszott a ráadással együtt, de bár végig ott lett volna. Egész egyszerűen kihagyhatatlan eleme a csapatnak, a hab a tortán az okos assziszt volt Modrić felé.

200104_fede

Vinicius Jr. (5)
A leginkább megszokott Vini-programot futtatta, agilis játék, de eredménytelen, kihagyott helyzettel koronázva. Én nagyon szurkolok a srácnak, hogy helyreálljon az, ami elállítódott benne és magabiztosan teljesítsen. A harmadik gól előtti szerelésért viszont dicséret illeti, abból indult a kontra.

Luka Jović (-)
Szűk negyedóra ismét, egy sárga, meg egy zacskó szotyi. Előbb-utóbb kiderül, hogy mi a kevés játékidő oka, mikor a támadójáték bizony elég akadozó.

Edzői értékelés

Zinédine Zidane (5)
Bennem maradtak azért kérdések felé a találkozót illetően. Miért a CKM kezdett, mikor látjuk, hogy a formáció nem működőképes már semmilyen téren? Miért Isco? Mi volt az elképzelés a támadójátékot illetően? A „kötelező” elemek beváltak, értem ezalatt a védelem közepét, és a balhátvéd posztját, ahol a sérülések miatt meg volt kötve az edző keze. Kroos és Isco lehozalata rendben volt, ahogy Valverde beküldése is, bár neki mindenképpen a kezdőben lett volna a helye. Jović? Nagy talány. Tíz percekkel nem lehet megváltani a világot. A győzelem azért összejött, de edzői szempontból ez ezúttal halovány volt a számomra, javulást várok a következő meccsen, különösen az ellenfél kapuja előtt.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…