Zidane és a klub megegyezett, nem lesz januári igazolás

Az AS értesülései szerint a vezetőség és az edzői stáb álláspontja is ugyanaz: nincs szükség idény közbeni igazolásra. Vannak viszont játékosok, akik a több lehetőség reményében, kölcsönszerződés keretein belül távozhatnak.

A következő négy hét során nyolc mérkőzés is vár a csapatra, hiszen a La Liga mellett a Real Madrid bekapcsolódik a Király-kupába, valamint itt a spanyol szuperkupa elődöntője is. Elmondhatjuk tehát, hogy egy olyan hónap vár Zidane-ra és fiaira, ami a csapat egész idényét meghatározhatja. A stáb most csak erre koncentrál, nem szeretné az egyensúlyt igazolásokkal felborítani.

Nem várható érkező, de Brahim és Mariano távozhatnak

Az AS információi szerint a vezetőség és az edzői stáb is úgy gondolja, hogy jobb elkerülni egy váratlan taktikai váltást, amit egy vagy több új igazolás hozhatna magával, így az egyensúly megtartása érdekében a jelenlegi cél az új érkezők lehetőségének elvetése. Hacsak nem történik valamilyen váratlan fordulat, a Real Madrid a téli átigazolási piacon meglehetősen inaktív lesz. Van viszont két olyan játékos a keretben, akik kölcsönben távozhatnak: Mariano és Brahim.

A szituáció hasonló a nyárihoz, hiszen Zidane mindössze egyetlen játékos iránt érdeklődik, akik nem más, mint Paul Pogba. A francia tréner viszont tisztában van azzal is, hogy a klub más véleményen van a középpályással kapcsolatban, és nem szeretnének annyit fizetni érte, amennyit a jelenlegi klubja kér – ebben közrejátszik Fede Valverde kiváló szereplése is. Ha valaha mégis létrejönne a Pogba-üzlet, egy biztos: nem télen fogják nyélbe ütni a felek.

A Pérez-Zidane páros nem túl aktív a téli átigazolási időszakokban

Florentino Pérez meglehetősen kevésszer mutat aktivitást a januári piacon. Eddigi két regnálása során mindössze 48,8 millió eurót költött el igazolásokra januárban, az elmúlt három évben például csak Brahim érkezett a tél folyamán.

Zidane sem hisz igazán a januári keretmódosításban.  Bízik a rendelkezésére álló keretben, ezt szinte minden egyes sajtótájékoztatóján hangoztatja is, éppen ezért nem is kért új játékost a tavaszi szezonra.

Akik tehát újabb piacrobbantásra várnak, kénytelenek lesznek megvárni a nyarat, ám közel sem garantált, hogy a stáb és az elnök akkor majd ténylegesen bankot fog robbanti, hiszen minden nagyban függ a csapat idényének alakulásától.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK