Zidane: Az lenne a kudarc, ha meg sem próbálnánk trófeát nyerni

Zinédine Zidane a Getafe elleni összecsapás előtt beszélt Eden Hazard állapotáról, a gólok hiányáról, Iscóról és Pogbáról is.

Hazard felépülése: „100%, hogy nem lesz ott a szuperkupán. Nem is fog velünk utazni, jelenleg csakis a felépülésével foglalkozik. Remélhetőleg mikor visszatérünk a szuperkupáról, lépésről lépésre tud majd csatlakozni hozzánk.”

Gólok hiánya: „Nem hinném, hogy ez probléma lenne. Vannak olyan időszakok, amikor nem tudod kihasználni a helyzeteidet, ez történt velünk is az elmúlt meccseken. Kellő nyugalommal kell kezelnünk ezt is. Erről szól a futball: holnap újra pályára lépünk, és akkor visszatérhetünk a gólok ösvényére.”

Kudarc lenne-e, ha a Real Madrid nem nyerne semmit 2020-ban: „Nem. Az lenne a kudarc, ha meg sem próbálnánk trófeát nyerni. Csakis a napi edzéseinkre koncentrálunk, és arra, hogy a pályán mindent beleadjunk. Végül pedig a bajnokságnak és a BL-nek is csak egyetlen győztese lehet, az ellenfeleink pedig nem bábok.”

Isco feltámadása: „Isco fontos játékos, és megmutatta, hogy meg szeretne harcolni a helyéért. Az a fontos, hogy mindenki tisztában legyen vele, hogy ha lehetőséget kap a bizonyításra, akkor mutasson is valamit – az én játékosaim tisztában vannak ezzel.”

Csak egy győzelem az utóbbi öt év első januári meccsein: „Nem tudom megmondani, miért van ez. Jó formában jöttünk vissza a karácsonyi szünetről. Már alig várjuk, hogy újra játszhassunk. Nagyon motiváltak vagyunk, és megpróbálunk változtatni az eddigi évkezdéseinken.”

A 2020-as év vajon Pogba elfelejtésének az éve lesz-e: „Erre nem tudok válaszolni, mert Paul egy másik klubhoz tartozik. Van egy apróbb sérülése most, és remélem, hogy hamarosan ismét játszani tud majd. A legjobbakat kívánom neki. Számunkra a saját játékosaink a legfontosabbak, és a holnapi meccs persze.”

A Getafe szezonjának értékelése: „Tízből tíz pontot adok nekik. Ők egy olyan csapat, akik maximális teljesítményt raknak le az asztalra. Közel vannak a BL-indulást érő helyekhez, csakúgy, mint tavaly. Úgy teljesíteni és a tabella elején maradni, ahogy ők, egyáltalán nem könnyű a spanyol bajnokságban.”

Mariano és Brahim esetleges kölcsönbe távozása: „Nem hiszem, hogy távozni fognak. Az a fontos, hogy minden játékossal beszéljek. Probléma lehet, ha valakinek nem jut elég játékperc, de Mariano és Brahim is remekül edzenek. Január 31-ig persze még sok minden megtörténhet.”

Szokásos gyenge évkezdés: "Nem tudom, hogy miért nem nyertük meg azokat a meccseket. Csak annyit mondhatok, hogy remek formában vagyunk fizikálisan, és jól dolgozunk az edzéseken. Újra játszani akarunk, a motivációnk pedig az egekben van. Meg fogjuk próbálni megváltoztatni ezt a tendenciát."

Kívánságok 2020-ra: "Már nem szoktam ilyet csinálni. Csak annyit kérek, hogy a csapatom és a stábom tovább fejlődjön szakmailag, mivel erre van szükségünk. A versengés minden évben óriási, végül mindig trófeákért küzdünk. A legfontosabb a napi munkánk, én pedig remélem, hogy továbbra is nagy elánnal tudjuk végezni, mivel játszottunk néhány nagyon jó meccset. Remélem, hogy tovább javulunk majd."

Rotáció: "Minden játékosomra számítok, ezen nem fogok változtatni. Így látom a futballt, és kész. Nagyon mély a keretem. Néhányan sokat fognak játszani, néhányan kevesebbet. A rotáció sok dolog függvénye, de én csak a holnapi meccsre gondolok. Van két vagy három sérültünk, jobban örülnék, ha mindenki bevethető lenne, de ez egy hosszú idény, és mindenkire szükségem van."

Beosztás: "Alkalmazkodunk a beosztáshoz, készen kell állnunk mindenre. Amikor esélyünk van pihenni, ki kell használnunk. Jól kell végeznünk a munkánkat. Megfelelően fel kell készülnünk, bár tudjuk, hogy sűrű a beosztás mind a Real Madrid, mind a válogatottak számára."

BL vagy bajnokság: "Tudjuk, hogy milyen nehéz megnyerni a BL-t, hiszen Európa legjobbjai játszanak ott, de a LaLigában rengeteg mérkőzést kell lejátszani, én pedig úgy gondolom, hogy ezt is rendkívül nehéz megnyerni. A legutóbbi bajnoki címünket is az utolsó meccsen nyertük meg, ez is mutatja, hogy milyen nehéz sorozatról beszélünk. A BL is rendkívül nagy kihívás."

Forrás: AS; MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK