Ljubiša Tumbaković: Jović problémája maga Jović

Luka Jović számára nem kezdődik a legjobban az év. Amellett, hogy az eddigi idénye a Real Madridnál, ahová 60 millió euróért cserébe érkezett, csalódást keltő, még hazájából is érkeznek kritikák vele kapcsolatban. És nem csak a kevés játékperc miatt.

A csatár neve mellett mindössze egyetlen gól található 423 játékpercet követően a blancók játékosaként. Spanyolországban még csak-csak megkapja a lehetőséget arra, hogy megtalálja a góllövőcipőjét, Szerbiában azonban Ljubiša Tumbaković nem számol vele. A két fél jelentősen eltávolodott egymástól, a játékos válogatott meccseken mutatott hozzáállásának következtében.

Szeptemberben Jović három perccel a találkozó vége előtt állt be a portugálok ellen, ezt követően Luxemburg ellen sérültet jelentett, majd visszatért Madridba, ahol négy nappal később játszott a Levante ellen, bár igaz, hogy csak hét percet. Tumbakovićnak ez nagyon nem tetszett, azóta pedig kihagyja keretéből a Real Madrid csatárát.

Tumbakovic

A szakember egy interjúban elmondta a maga verzióját, és nem rejtette véka alá dühét. Egyértelművé tette, hogy Jović problémája maga Jović.

„Minden játékosomra figyelek annak érdekében, hogy a legtöbbet hozzam ki a szerb válogatottból” – kezdte Tumbaković. „Egyikükről sem mondtam le soha.”

„Aki elhagyta a válogatottat, az Luka Jović. Ez az igazság. Nincs köztünk konfliktus. Luka Jović problémája maga Luka Jović.”

„A játékos sajnos távol maradt az edzésekről, nem vette fel a telefont. Edzőként mindig számolni fogok egy ilyen képességű játékossal, egyszerűen nem lenne profi dolog tőlem, ha nem így tennék.”

„De neki kell meggyőznie minket, a médiát, a szurkolókat, a szövetség embereit és engem, az edzőjét is arról, hogy felkészült és felelősségteljes. Egyetlen lépést sem tett ebbe az irányba.”

Jovic

A válogatott ajtaja még mindig nyitva áll Jović előtt
A kemény szavakat követően Tumbaković elmondta, hogy nem zárta ki végleg a játékost a válogatottból.

„Az ajtó minden játékos számára nyitva áll, ez Luka Jovićra is igaz. Közel harminc éve végzem ezt a munkát, mindig komoly szakmaisággal tettem. Szándékosan egyetlen játékos karrierjét sem veszélyeztettem és nem is fogom.”

„Rengeteg játékost vezettem már végig a jó úton, szóval miért ne tehetném ezt meg vele is?”
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK