Vigyázat: januári sérülésveszély fenyeget!

A MARCA írása a Real Madridot fenyegető sérülésveszélyről.

A Real Madrid a tavalyi tapasztalatokból okulva idén mindenképp szeretné elkerülni a januári sérüléshullámot. Természetesen elsősorban Zinédine Zidane és Grégory Dupont feladata lesz, hogy óvatosan bánjon a játékosokkal.

Az előző szezonban ugyanis januárban Santiago Solari nyakába zuhant egy rakat partvonalon kívülre került játékos okozta probléma – összesen heten szedtek össze kisebb-nagyobb sérülést az év első hónapja során. Ez azt jelenti, hogy az egész előző idényben a sérülések 15%-a ebben a hónapban történt. Jesús Vallejo, Gareth Bale, Karim Benzema, Keylor Navas, Toni Kroos, Marcos Llorente és Thibaut Courtois mind-mind rendszeres látogatóivá váltak az orvosi szobának 2019 januárjában.

Abban a hónapban, amikor a bajnokságban és a kupában való szereplés miatt heti két meccset kellett játszania a csapatnak – mindezt közvetlenül a decemberi, közel-keleti klubvilágbajnokság küzdelmei után.

Bale összesen 24 napig nem volt bevethető, miközben Kroos 16, Llorente pedig 22 napot volt kénytelen kihagyni. Marco Asensio is megsérült a klubvilágbajnokságon, és csak másfél hónappal később tudott a csapat rendelkezésére állni.

Például a Real Betis elleni, január 13-i meccsen Solari csak Benzemára és Viníciusra számíthatott a támadósorból, miközben Bale és Asensio sérüléssel bajlódott, Lucas pedig eltiltását töltötte.

Az idei január ugyanilyen mozgalmasnak ígérkezik, ráadásul idén már Szaúd-Arábiában rendezik meg a Spanyol Szuperkupát, amelynek lebonyolítására január második hetében kerül sor.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK