Benzema, az év dolgozója

2019 igazán gyümölcsözőnek bizonyult Karim Benzema számára, aki a gólszerzés tekintetében kivételes évet zárt.

A francia 35 góllal zárta a naptári évet, nála többet csak Robert Lewandowski (48), Lionel Messi (45) és Kylian Mbappé (39) szerzett Európában.

Cristiano Ronaldo 2018-as távozását követően egyedül Benzema volt az a Real Madrid játékosai közül, aki felvette a kesztyűt, és megpróbált korábbi csapattársa nyomdokaiba lépni.

A 32 éves támadó a 2018/19-es idényben 30 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját, amivel mindössze két góllal maradt el eddig legjobb, 2011/12-es idényétől.

2019-ben ráadásul több percet töltött a pályán, mint bármelyik csapattársa. 4222 játékpercet gyűjtött össze, amiben honfitársa, Raphäel Varane követi 3940 perccel, mögöttük pedig Casemiro áll, 3910-zel.

Benzema

A csapat összes mérkőzésén pályára lépett, egy Leganés elleni kupameccs és egy Rayo Vallecano, illetve egy Villarreal elleni bajnoki kivételével.

A francia emellett a klub 117 éves történetének egyetlen olyan játékosa lett, aki sorozatban nyolc mérkőzésen betalált.

„Ami változott, az a gólok száma” – mondta nemrég. „Nagyon bízom magamban, a csapattársaimtól érkező segítség pedig kulcsfontosságú. Meg akarom nyerni ezt a bajnoki címet.”

Benzema ebben az idényben már 16 gólnál jár, amelyek közül 12-t a bajnokságban szerzett. Először fordul elő vele madridi karrierje során, hogy a csapat góljainak 50%-ából kiveszi a részét. A blancók jelenleg 47 gólnál járnak, Benzema pedig 16 gólt és 7 gólpasszt számlál.

Hogy ennek a jelentőségét kellőképp fel tudjuk mérni, íme két adat. Az előző idényben ez a mutató 40% volt, egy évvel korábban pedig 18,5%.

A 2019-ben szerzett 35 góljából 14 a csapata első gólja volt az adott mérkőzésen, amelyek közül 8 ebben az idényben született.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK