A Real Madrid Mbappé-stratégiája

2019-ben a Real Madrid több komoly lépést is tett annak érdekében, hogy a közeljövőben leigazolja a francia támadót. 2020 lesz az a bizonyos közeljövő?

Változás a stratégiában

Lassan vége az idei évnek, de Madridban még mindig nagyon optimisták, és hisznek abban, hogy 2020 nyarán Mbappé Madridba költözik. Egész évben azon dolgozott a klub a háttérben, hogy megfelelő kapcsolatot alakítson ki a PSG-vel, hiszen ez elengedhetetlen a sikeres transzferhez. Emellett olykor publikusan tett gesztusokat Mbappé felé, hogy az érdeklődés lángja a nyilvánosság előtt is életben maradjon. Ez hatalmas különbség 2018-hoz képest, amikor a klub hivatalos közleményt adott ki arról, hogy nem érdeklődnek a fiatal francia iránt.

Sergio Ramos és Kylian Mbappé

Az elmúlt időszakban több madridi kulcsfigura is kifejezte elismerését Mbappé felé. Sergio Ramos a fichajes.comon nyilatkozta a következőt: "Egy lenyűgöző játékos, aki előtt fényes jövő áll. Nagyon gyors támadó, és biztos vagyok benne, hogy a legjobbak között fogják őt emlegetni." A kapitány után Dani Carvajal is méltatta Mbappét: "A legjobb játékosoknak a Real Madridban a helyük, és az ő átigazolása egy remek húzás lenne." A játékosok mellett Zinédine Zidane is megemlítette Mbappét egy interjúban: "Egy ideje ismerem már Mbappét, és nagyon szeretem a személyiségét."

A játékos jelenlegi szerződése 2022-ben jár le a PSG-nél, ezért nem meglepő, hogy a párizsiak mindent megtesznek a megtartásáért. A legfrissebb hírek szerint a szerződéshosszabbítás 5 évre szólna, míg fizetése 32 millió euróra emelkedne, pontosan annyira, mint Neymaré. A PSG elnöke, Nasser Al-Khelaïfi különösen nehéz helyzetben van, hiszen ha Mbappé elutasítja a hosszabbítást, akkor a francia klubnak tárgyalóasztalhoz kell ülnie a Real Maddriddal.

Új Bernabéu, új galaktikus

Ismerve a múltat, (Figo, Zidane, Ronaldo, Beckham, Cristiano, Hazard) szinte biztos, hogy Florentino Pérez újabb galaktikust szeretne igazolni a feljított Santiago Bernabéu 2022-es októberi átadásakor. A klub 300 millió eurót tett félre Mbappé átigazolására. Valljuk be, a Bernabéu mellett Mbappé a legszebb hab lenne Pérez tortáján…  

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK