Bale, a két lábon járó közöny

Az AS újságírója, Alfredo Relaño tollat (vagy inkább billentyűzetet) ragadott, és leírta őszinte gondolatait Bale helyzetével kapcsolatban.

Egy barátom írt nekem múlt hétvégén az Athletic Bilbao-Real Madrid mérkőzés előtt. Azt írta, hogy szerinte Bale-t átjárja a közömbösség mérge.

A találkozó 0-0-s döntetlennel zárult, de amíg Vinícius Jr. a pályán volt, rendkívül magas intenzitással és lelkesedéssel játszott. Egy dolog hiányzott: a kiméletlen befejezés a kapu előtt. Ennek ellenére életet vitt a Madrid játékába egészen a lecseréléséig. Bale jött a helyére az utolsó 30 percre, és ezután éreztem én is azt, amiről a barátom írt. Szinte látható volt a walesi közömbössége, a szenvedély legapróbb jele sem volt látható a játékán. Két kapuralövése volt, illetve igyekezett úgy tenni, mintha futna a labda után. Körülbelül ennyi.

Gareth Bale az Athletic Bilbao ellen

A BBC

Bale a Madrid kirakósának egyik zavaró eleme. Cristiano távozása után Pérez jól érezte, hogy Benzema lesz az, aki szintet lép és több felelősséget vállal majd a csapatért. Gareth Bale nem az a játékos, aki a csapat egészét jobbá teszi, ő egy olyan játékos, aki remekül lő, ragyogóan képes megverni az ellenfelét 1 az 1 ellen, és a levegőben is nagyon veszélyes. Florentino mindig is nagyra becsülte Bale-t, de minden bizonnyal a mai napig bánja, hogy nem sikerült leigazolni Mbappét. Ezután az elnök nem akarta felbontani a BBC triót, így meghíúsult Bale Manchester Unitedbe igazolása is. Manapság Bale úgy lép pályára, mint egy "primadonna", sok meccsen a legkisebb jelét sem mutatja annak, hogy élvezné a játékot. A legjobb formáját pedig megtartja a válogatott találkozókra, és a nagy mérkőzésekre, mint a BL vagy éppen a Barca elleni derbi.

Gareth Bale a Barcelona ellen Jordi Albával küzd.

A kompromisszum

Teljesen megértem, hogy miért tartja Zidane Bale-t a tűz közelében, de az olyan teljesítmény, mint a Bilbao elleni is volt, próbára teszi az ember türelmét. Hazard sérült, tökéletes pillanat lenne Bale-nek a bizonyításra. Nem tudhatjuk, hogy Bale mitől ilyen levert mostanság, és azt sem láthatjuk, mitől fog szenvedni a jövőben. Csak azt tudjuk, hogy átjárja őt a "közömbösség mérge". Zidane egyelőre türelmesen keresi az ellenszert, de lehet, hogy hamarosan más eszközhöz nyúl… 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK