2019 Bale legrosszabb, Benzema legjobb éve

Nagy a kontraszt a két teljesítmény között, a MARCA újságírója erre világított rá.

A 2019-es esztendő bizonyult a leggyengébbnek Gareth Bale madridi karrierjében, amióta a walesi szélső csatlakozott a Real Madridhoz 2013-ban. Még 2017-nél is rosszabbul sikerült, amikor 29 meccset hagyott ki sérülés és technikai döntés miatt, és 24 meccsen 6 gólt szerzett.

A walesi 2019-ben is hat gólig jutott, de ezúttal 33 mérkőzésen lépett pályára.

A játékos kapcsolata a Bernabéu szurkolótáborával szintén nem a legfényesebb, amióta a walesi szélső vitát generált azzal, ahogy válogatottja sikerét, vagyis az Eb-szereplés kiharcolását ünnepelte.

Bale valójában egyetlen alkalommal talált be hazai pályán 2019-ben, ez pedig nem olyasmi, amit egy olyan játékostól várna az ember, aki Cristiano Ronaldo utódjának lett kikiáltva. Ez a bizonyos gól még márciusban született, a Zinédine Zidane visszatérését követő első mérkőzésen, a Celta Vigo ellen. A többi gólját idegenben szerezte az Atlético Madrid, a Levante és a Villarreal ellen, így összesen a Real Madrid által 2019-ben lőtt 100 gól 6%-át vállalta magára.

Bale és Benzema

Ezzel a teljesítménnyel meglehetősen nagy kontrasztot mutat Karim Benzema 2019-es éve, akinek ez volt a legjobb időszaka a Real Madridban.

A francia 35 gólt lőtt 50 meccsen, ez az eddigi legjobb ilyen mutatója a csapatban. 2018-ban 18, 2017-ben pedig 14 gólig jutott.

Benzema bizonyult a Real Madrid talizmánjának ebben a naptári évben, hiszen a házi góllövőlista második helyét elfoglaló Sergio Ramost (!) 25 góllal előzi meg, hiszen a spanyol védő 10 találatot jegyzett 2019-ben.

Miközben Bale csupán egyszer lőtt gólt a Bernabéuban, Benzema 19 alkalommal köszönt be saját szurkolói előtt, a Real Madrid 57 hazai góljából, ami a gólok egyharmada.

Annak ellenére, hogy Rodrygo Goes csupán 14 meccsen futott ki a gyepre a Real Madridbann, hat góljával ő lett a harmadik legeredményesebb játékos a csapatban. 5 alkalommal hazai pályán talált be, ebben benne van a Galatasaray ellen a Bajnokok Ligájában lőtt mesterhármas is.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK