Raúl az edző: Egyenlőség, fegyelem és kemény munka

A karácsonyi szünet zárta le Raúl első öt hónapját a Real Madrid Castilla edzőjeként.

A Real Madrid korábbi legendás csatára a felelősségvállalás, alázat, tisztelet és áldozatkészség üzenetét átadta a fiatal játékosainak, még akkor is, ha az eredmények nem legjobbak voltak.

A Castilla 17 meccs után a 12. helyen áll a spanyol harmadosztály első csoportjában, 5 győzelemmel, 7 döntetlennel és 5 vereséggel.

2019 utolsó mérkőzését a Celta Vigo B ellen játszották volna, ám a találkozót a Galíciát sújtó viharos időjárás miatt elhalasztották.

Raúl nem szereti a nagy egókat a csapatban, a fegyelmezetlenséget pedig azonnal bünteti. A játékosoknak a klub felszerelésében kell érkezniük a mérkőzésekre, edzések előtt pedig legkésőbb egy és negyed órával Valdebebasban kell tartózkodniuk.

Raúl

Raúl másik jellemzője edzőként az, hogy dupla edzéseket követel meg a játékosaitól, amiből valamennyit engedett, amikor a csapat beosztása besűrűsödött. Mivel fiatalokkal dolgozik, biztos akar lenni benne, hogy a módszere nem terheli túl a játékosokat.

Raúl egyébként 1997 után született srácokkal dolgozik, Valdebebasban pedig azt mondják, hogy ők kizárólag az edző Raúlt ismerik, a játékosra nem emlékeznek.

Játékos korszakához hasonlóan Raúl most sem szereti, ha túl nagy figyelem irányul arra, amit csinál. Az előző idényben nem járult hozzá, hogy készüljön egy dokumentumfilm, ami bemutatja mindennapi munkáját.

Eredetileg az volt a terv, hogy Raúl és az akkor még a Real Madrid utánpótlásában dolgozó Xabi Alonso lesznek a dokumentumfilm középpontjában, de a legendás hetes nem akart részt venni ebben, így projektet lefújták.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK