2019 hónapról hónapra: Lezárult a Bernabéu történetének egyik legrosszabb éve

2019 végéhez közeledve a Real Madrid szurkolói egy trófea nélküli, csalódásokkal teli évnek mondhatnak búcsút.

Ez az esztendő nem sikerült túl jól a Santiago Bernabéu népe számára, hiszen a blancók többek között olyan vereségekbe is belefutottak, mint az Ajax elleni a BL legjobb 16 csapata között, vagy az El Clásicók.

A jó hír a madridisták számára az, hogy az év pozitív hangulatban zárult, Zidane visszatérésével pedig a 2020-as évvel kapcsolatban optimizmus érezhető a levegőben.

De nézzük, hogy mi is történt az előző esztendőben.

Január
A sorozatban harmadszor megnyert klubvilágbajnokságot követően 2019 első meccsén a Real Madrid 2-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Real Sociedad ellen.

Néhány Király-kupában elért győzelem és egy meggyőző teljesítménnyel elért 2-0-s, Sevilla elleni győzelem arra engedett következtetni, hogy fordulóponthoz érkezett a csapat Santiago Solari irányításával, de nem így történt.

Február
Ebben a hónapban kezdődött a krízis. A Girona 2-1-re nyert a Bernabéuban, a Barcelona pedig 3-0-ra nyerte meg kupapárharc visszavágóját egy remek madridi első félidő után.

Vereség

Március
Március egy újabb klasszikussal indult, ezúttal a bajnokságban. A találkozó egyetlen gólját Ivan Rakitić szerezte.

A fővárosi csapat a Bajnokok Ligájában még talpon volt, és egy 2-1-es előnyről várta az Ajax elleni párharc második meccsét, ahol óriási meglepetésre 4-1-es vereséget szenvedett hazai pályán. Ezzel elúsztak nem csak a BL-álmok, hanem bármilyen trófea esélye.

Április
A szörnyű eredmények végül Zidane visszatéréséhez vezettek. Ez nem sikerült tökéletesre, de a csapat megnyerte két hazai meccsét áprilisban. A blancók legyőzték az Eibart 2-1-re, az Athletic Bilbaót pedig 3-0-ra.

Zidane

Május
Ez a hónap egyszerre hozott örömet és frusztrációt a Bernabéuba, tökéletesen illeszkedve az idény korábbi történéseihez.

A Villarreal elleni 3-2-es győzelmet követően a Real Madrid 2-0-s hazai vereséggel zárta az idényt a Betis ellen.

Június és július
Mozgalmas nyár volt ez a Real Madrid számára, hiszen megkezdődtek a stadion felújítási munkálatai, a keret megreformálása pedig több új igazolást is eredményezett.

A legnagyobb szenzáció Eden Hazard érkezése volt, ami optimizmusra adott okot a Bernabéuban.

Augusztus
Az első hazai mérkőzés nem a tervek szerint alakult, hiszen bár a Real Madrid jól játszott, mégis csak egy 1-1-es döntetlent tudott elérni a Villarreal ellen.

Szeptember
A dolgok visszatértek a normális kerékvágásba, egy 3-2-es, Levante elleni és egy 2-0-s, Osasuna elleni győzelemmel. Utóbbi mérkőzésen tűnt fel Rodrygo.

Marcelo

Október
Az októberre úgy fognak emlékezni a Bernabéuban, hogy a Brugge által okozott pánik hónapja.

A BL nyitómeccsének párizsi elvesztése után a Real Madridnak jó eredményre volt szüksége a Brugge ellen, de gyorsan 2-0-s hátrányban találták magukat. Végül sikerült 2-2-es döntetlent elérniük ezen a meccsen, de nem volt valami meggyőző a csapat játéka.

A Granada elleni 4-2 és a Leganés elleni 5-0 már sokkal inkább az volt.

November
Bár ez a hónap is pontvesztéssel kezdődött a Real Madrid számára egy Betis elleni 0-0-s döntetlennel, a csapat mégis jól játszott, a hónap többi része pedig remekül sikerült.

A Galatasaray és a Real Sociedad ellen sima győzelem született, a PSG ellen pedig végig dominált a csapat a Bernabéuban, még úgy is, hogy a franciák végül döntetlenre mentették a találkozót.

December
Az év lezárásaként a Real Madridnak idegenben kellett pályára lépnie többek között a Valencia és a Barcelona ellen, de volt néhány kisebb hazai meccs is.

Az Espanyol ellen győzött a csapat, de az évet egy döntetlennel zárta az Athletic Bilbao ellen egy olyan meccsen, ahol minden bizonnyal többet érdemelt volna.

De ez a döntetlen valahogy mégiscsak illeszkedett a Bernabéu történetének egyik legzavarosabb idényébe.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…