2020. August 5., Wednesday

Szerinted hány pontot bukott a Real Madrid a kapufákkal?

  • Gy. András
  • Dec. 25, 2019, 4:47 p.m.
Kroos, Nacho és Jović kapufája az Athletic Bilbao ellen azt jelentette, hogy a Real Madrid ebben a bajnoki idényben már 11 alkalommal találta el a kapufát. De hány pontot is jelentett ez a bajnokságban?

Azok, akik hisznek a természetfeletti erők létezésében, a Real Madrid – Athletic Bilbao mérkőzésen látottakat biztosan paranormális tevékenységként értelmezték.

Nem számított, hogy Zidane csapata milyen erősen is próbálkozott, a játékosok egyszerűen nem találtak be az ellenfél hálójába. És ha épp nem Unai Simón akadályozta meg őket ebben, akkor a kapufa volt a végállomás. A blancók háromszor is megzörgették a lécet, miközben kétségbeesetten keresték a győzelem lehetőségét. Először Kroos lábbal, majd Nacho és Jović fejjel volt majdnem eredményes. A Madrid mindent kiadott magából ezen a meccsen. 20 alkalommal lőttek kapura, ebből 10-szer el is találták azt. A karácsonyi szünet előtt mégis kétpontos hátrányba kerültek a Barcelonával szemben.

Kapufa

A Bilbao ellen lőtt három kapufával már 11-nél járnak ebben az idényben, amit csak az Osasuna szárnyalt túl, 14-gyel. A Barcelona és az Atlético több szerencsével járt ebből a szempontból, hiszen előbbi csupán 5, utóbbi pedig 7 kapufát lőtt.

Ha a madridi kísérletek közül néhány kicsit beljebb megy, a Real Madrid most 9 ponttal állna jobban a bajnokságban. Kis szerencsével plusz két pontot gyűjthettek volna be a Valladolid (1-1), a Villarreal (2-2), a Barcelona (0-0) és az Athletic Bilbao (0-0) ellen, továbbá pontot tudtak volna szerezni a Mallorca (1-0) ellen is.

A legtöbb kapufát egyébként Karim Benzema lőtte, szám szerint ötöt, őt Jović követi 2-vel.

Érdekes, hogy Courtois és Areola kapujának kevésbé volt jelentős része a kapufa, hiszen a Madrid ellenfelei közül kizárólag az Alavés találta el a lécet még novemberben, amikor hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedtek a blancóktól.
 


Hozzászólások

Tabella