2020. August 5., Wednesday

Rafa Nadal: Ismét élvezet nézni a Madrid játékát

  • Gy. András
  • Dec. 25, 2019, 10:03 a.m.
A közismerten madridista teniszező hosszabb interjút adott az ünnepek előtt, melynek során többek között futballal kapcsolatos, Real Madridot is érintő kérdésekre válaszolt.

Nagy futballszurkoló vagy. Mit gondolsz, mire lesz képes a spanyol válogatott a 2020-as Európa-bajnokságon?
A sok vita miatt rosszul teljesítünk. Láthattuk, hogy mi történt Julen Lopeteguivel. Összeadódott a sok negatív dolog. Mi voltunk a vb egyik esélyese az oda vezető út alapján, Julen menesztése pedig meggyengített minket. Ne kövessük el ugyanezt a hibát még egyszer. Szükség van a nyugodt körülményekre és az állandóságra. Örülök, hogy Luis Enrique a családjában történt tragédia után is rendelkezik azzal a belső erővel, ami ahhoz kell, hogy újra vezesse Spanyolországot. Robert ügyét jobban is lehetett volna kezelni.

Nadal

És mi a helyzet a Madriddal?
A tavalyi nehéz év és a nehéz idénykezdet után ez a Madrid ismét magával ragad. Én csak futballszurkolóként beszélek a Madridról, nem szakértőként. Sportemberként úgy gondolom, hogy nagyon nehéz dolog sok rossz hónap után drasztikusan megváltoztatni a dinamikát. A Madrid az idény kezdetén még az előző szezon negatív dinamikáját mutatta, a játékosok pedig bizalmatlansággal játszottak, ami megakadályozza, hogy olyan mentális szabadságot élvezzenek, ami lehetővé tette volna a képességeik maximális kihasználását. De mostanra nagyon magas szinten vannak, példaértékű, amit az elmúlt két hónapban csináltak. Ismét élvezet nézni a játékukat. Sok sérültjük volt, Hazard jelenléte kulcsfontosságú lenne.

Beszélgettél Florentino Pérezzel arról, hogy szeretnéd megdönteni a nézettségi rekordot teniszben a Bernabéu segítségével?
Ez nagyon nehéz a lehetséges dátumok miatt. Amikor lehetőséged lenne megtenni, vagyis a nyáron, akkor nagyon kevesen vannak Madridban. Aztán ott a Roland Garros, Wimbledon…

Egyetértesz azzal az elmélettel, hogy a teniszben Federer lenne Messi, te pedig Cristiano Ronaldo?
Ilyen összehasonlítást nem lehet csinálni. Két teljesen különböző sportról van szó, Messi pedig egyáltalán nem olyan karakter, mint Federer, Cristiano pedig teljesen más, mint én. Mindenki olyan, amilyen.


Hozzászólások

Tabella