Miért nem számol Zidane Marianóval?

A MARCA újságírója vizsgálja a mellőzött csatár helyzetét.

Biztos, hogy egyedi eset a Real Madrid legutóbbi időszakából, hogy egy olyan játékos, akinek nincs komolyabb sérülése, 0 játékperccel érkezik el a téli szünetre. Mariano Díaz az egyetlen játékos a keretben, aki ebben az idényben még nem lépett pályára, ami némileg aláássa Zinédine Zidane azon kijelentésének valóságalapját, miszerint minden játékosára számít. A korábbi hetes távozni készül.

Megéri feltenni a kérdést, hogy Zidane miért mellőzi a csatárt, miért tagadja meg tőle a játék lehetőségét. Több mind 20 millió eurót fektettek a játékosba, amikor megakadályozták, hogy a Sevilla játékosa legyen, ezzel pedig azt is, hogy folytassa a gólszerzést, ami karrierje során mindig jellemezte. Ez a képessége egyébként gondolhatnánk, hogy nagyon hasznosnak bizonyult volna, amikor a csapat támadásban nehéz időszakot élt meg. Mindenesetre nem úgy tűnik, hogy Zidane bármit is tervezne Marianóval.

Mariano és Zidane

A klub akadémiájáról kikerült játékos egyetlen meccsnapon volt a keret tagja, azon a bizonyos Mallorca elleni találkozón, amikor Eden Hazard gyermeke születése miatt volt távol. Nem volt más opciója a támadósorban a francia mesternek. Volt még néhány alkalom, ahol úgy tűnt, hogy szintén nincs egyéb opciója Zidane-nak, mint Mariano pályára küldése, leginkább sérülések miatt, de a francia inkább más megoldást választott.

Ezekben az esetekben Mariano nemhogy nem melegített a partvonal mellett, még csak a keretbe sem került be, pedig a csapatnak óriási szüksége lett volna a gólra. Az öltözőben több játékos sem érti a döntést, hiszen ha van egy gólvágód és gólok kellenek a csapatnak, akkor ki kell használnod a lehetőséget. A Madridnak pedig szüksége van a gólokra.

Mariano helyzete arra enged következtetni, hogy télen távozni fog, bár ez nyáron nem sikerült, még úgy sem, hogy Zidane megmutatta a játékosnak, hogy milyen szerepre számíthat. Az Európában megkérdőjelezhetetlen múlttal rendelkező játékosnak mindig vannak ajánlatai, de a klub szerint egyik sem volt elfogadható. A Real Madrid mindenesetre gólhiányban szenved, Mariano pedig, aki a büntetőterületen belül halálos, továbbra is várja, hogy kapjon legalább egy lehetőséget.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK