Florentino Péreznek kihívója akadt a 2021-es választásokra

Vicente Boluda, aki korábban rövid ideig töltötte be az elnöki posztot a klubnál, miután Ramón Calderón 2009-ben lemondott, elindul Florentino Pérez ellen.

Vicente Boluda bejelentette, hogy szándékában áll elindulni a Real Madrid elnöki posztjáért a 2021-es választáson Florentino Pérez kihívójaként.

„A Real Madridnak egy kiválóan teljesítő elnöke van” – mondta Boluda egy üzleti eseményen Valenciában hétfőn. „Az már más dolog, hogy 2021-ben választások lesznek, én pedig ott akarok lenni, mint jelölt, így két induló lesz. A kihívónak teljesen más típusú jelöltnek kell lennie, mint a regnáló elnök. El fogok indulni.”

Boluda

Boluda rövid ideig már betöltötte a posztot a Real Madrid élén, miután 2009-ben lemondott Ramón Calderón, vagyis Pérez második elnöksége előtt. Florentino első időszaka 2006-ban ért véget, szintén lemondással.

Amióta Pérez ismét elfoglalta az elnöki széket, a posztja sziklaszilárddá vált, miután 2012-ben korlátozásokat vezetett be a lehetséges indulók kapcsán. Ebben szerepelt az, hogy az illetőnek minimum 20 éves socio-múlttal kell rendelkeznie (10 évről emelték fel), és 75 millió eurós személyes garanciát kell hoznia egy spanyol banktól anélkül, hogy bevonna harmadik felet vagy kölcsönt.

2013-ban és 2017-ben kihívó nélkül
Nem túl nagy meglepetésre 2013-ban és 2017-ben nem akadt olyan személy, aki elindult volna a választásokon. Az egyetlen kihívás, amivel Péreznek ebben a témában szembe kellett néznie, az még 2009-ben volt, amikor Juan Onieva, a Madrid korábbi alelnöke jelentette be, hogy jelölteti magát, de ezt néhány nappal később vissza is vonta.

Boluda Calderón időszakában volt az igazgatótanács tagja, 2007-ben pedig alelnök lett. Egy üzletember két diplomával, aki többek között a Hajótulajdonosok Nemzeti Szövetségének és a Tow-Trucks elnöke, illetve a Spanyol Hajózási Szövetség alelnöke.

Pérez és Boluda

Boluda 1998 óta, vagyis Lorenzo Sanz elnöksége óta a Real Madrid sociója, ami azt jelenti, hogy 2017-ben még nem felelt meg a Pérez által támasztott követelményeknek.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK