James komoly kihívás előtt

A MARCA újságírójának gondolatai a kolumbiai helyzetével kapcsolatban.

Zinédine Zidane a nyár óta megváltoztatta viselkedését Gareth Bale-lel és James Rodríguez-szel szemben. Az előszezonban távolságtartó és rideg volt a párossal, nem örült, hogy a csapatnál maradnak, de ez már a múlt. Minden alkalommal, ha megemlíti őket egy sajtótájékoztatón, az a védelmükben történik, és azért, hogy egyértelművé tegye, ők is részei a terveinek. Kiállt Bale mellett, a walesi körül kialakult kényes helyzetben is, amikor a szurkolók már a játékos távozását követelték. 

James

James helyzete más. A kolumbiai rendkívül népszerű a Real Madrid szurkolói között, de volt néhány eset, ami megkérdőjelezhetővé tette a klub iránti elkötelezettségét. A játékos kolumbiai útja a második gyermeke születésénél sokaknál nem vette ki magát túl jól, leginkább azért, mert egy hétig tartott, persze lehet azon vitatkozni, hogy joga volt-e ehhez. Később azért is kritizálták, mert idő előtt hagyta el a Bernabéut, még mielőtt befejeződött volna csapata mérkőzése. James ekkor tévedett. 

Igaz, hogy a kolumbiai csak tetőzte azt, ami Bale-lel történt, de egyértelművé tette, hogy teljes mértékben elkötelezett a klub iránt. A Sevilla ellen egy rúgást kapott, ami kihatott a további mérkőzéseire. Továbbá szerencsétlenségére a kezdőcsapatban kapott helyet azon a bizonyos vereséggel végződő, Mallorca elleni meccsen, a novemberi válogatott szünetben pedig csúnyán megsérült. 

A térdproblémája nehéz helyzetbe sodorta, mivel Vinícius, Isco és Rodrygo is csillogott a távollétében. A futballban azonban sosem lehet tudni, hogy mi történik, az idény pedig még nagyon hosszú.

Jamesnek motivációs célzattal meg kell hallgatnia Zidane mérkőzés előtti nyilatkozatát, és kihívásként kell kezelnie. Meg kell mutatnia a edzőjének, hogy sokat adhat a Real Madridnak, és a karácsonyi szünet után bizonyíthat.

James

Nem tudni, hogy Kolumbiába utazik-e az ünnepekre, vagy marad-e Madridban, de mindenkinél előbb vissza kellene térnie Valdebebasba, hogy megmutassa Zidane-nak, mennyire koncentrál a Real Madridra. Itt az idő, hogy megmutasa, mire képes, és megnehezítse az edzője és a csapattársai dolgát. A tehetség adott. Most meg kell találnia a helyét a csapatban, és ki kell használnia minden adódó lehetőséget. Zidane is ezt várja.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK