Valverde: Nehezen tudtunk szabadulni a nyomástól

A Barcelona trénere az El Clásico után.

Egyensúly: „Ez egy rendkívül küzdelmes mérkőzés volt, amelyen mindkét csapatnak megvoltak a jobb időszakai. Nagyon magasan támadtak le minket, veszélyes helyzeteket alakítottak ki. Volt, hogy szenvedtünk. Nagy volt a nyomás, sok volt a lap, de egy klasszikus az mindig klasszikus.”

Nagy nyomás: „Számítottunk erre, de ha az ellenfeled erős és kiegyenlített a játék, akkor a feladatod az, hogy megoldd az ilyen helyzeteket. Néha sikerül, néha nem.”

Zidane és Valverde

Busquets: „Láza volt a meccs előtt, így nem játszott. Ennyi. Úgy döntöttem, hogy ne lépjen pályára. Nem volt rosszul a láztól, vagy ilyesmi. Úgy döntöttem, hogy ne kezdjen, hanem ha szükséges, a meccs közben beküldöm.”

2019 vége: „Azonos pontszámmal zárjuk az évet. Itthon játszottunk, kötelező volt a pontszerzés. Szerettünk volna nyerni, de teljesen normális, hogy az ilyen meccsek nehezek.”

Mi hiányzott: „Nem tudtunk annyiszor kijönni a nyomás alól, amennyiszer szerettünk volna. Amikor megszereztük a labdát, azonnal három a három elleni szituációban találtuk magunkat. Arra építették fel a taktikájukat, amiben erősek, sok problémát okoztak nekünk. Megvoltak a lehetőségek a mi oldalunkon is, de a meccsen nem igazán volt folyamatos játék. A meccs szokatlan volt, senki nem tudta eldönteni.”

Értékelés: „Szerettünk volna nyerni, mivel itthon játszottunk. Egy kicsit nagyobb volt a felelősségünk. Nehéz meccs lett belőle. A tabella állása nem változott, a bajnokság várhatóan továbbra is szoros lesz.”

Teljesítmény: „Az edzők egy döntetlen után azt gondolják, hogy eljöhetett volna a pillanat, amikor teljesen megváltozik az egyensúly a saját csapata javára. Ha az egyik csapat betalált volna, minden másképp alakult volna. Minden alkalommal, amikor nem tudtunk szabadulni a nyomástól, megerősödtek. Tavaly végig domináltunk az első félidőben. Minden alkalommal, amikor legyőztük a nyomást, gólt szereztünk. Akkor kockáztattak.”

Valverde

Megerősödő Madrid: „Mindenki úgy látja a meccset, ahogy akarja. El kell fogadnom, hogy mindenki úgy gondolja, hogy jó csapatuk van. Még sok van hátra.”

A Madrid föléjük kerekedett: „Igaz, hogy voltak pillanatok, amikor nem tudtunk kijönni, és a térfelünkön játszottak. De ez inkább instabilitást okoz, mivel nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy ez történik. A kapusunk nagyon jól védett, Gerard is remekül védekezett, több esetre nem emlékszem. Nehezen tudtunk szabadulni a nyomástól.”

Piqué: „Tudom, hogy sok vitát generál maga körül. Nincs kihagyott edzés, minden meccsen bevethető. Akár tud játszani, akár nem, mindig pályára akar lépni. Ezeken a meccseken nagyon magas szinten játszik.”

Hangulat: „Egy ilyen jelentőségű meccsen nem igazán érzed át, hogy mi történik a pályán kívül. Nem volt nehéz ezt megoldani.”

Külső hatások: „Volt helikopter? Nem vettem észre. Ilyen feszült meccsen… Akkor láttam, hogy valami baj van, amikor labdák hullottak a pályára. Nem foglalkoztunk ezzel. Egy klasszikuson mindig nagy a feszültség.”

Tsunami: „Nem nekem kell erről beszélnem. Mi szerettünk volna az eredeti időpontban játszani.”
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…