2021. August 1., Sunday

Lezajlott a II. Peña El Clásico

  • N. Viktor (Bueno)
  • Dec. 19, 2019, 9:03 p.m.
Hagyományőrző jelleggel, immár második alkalommal mérték össze erejüket a Real Madrid és a Barcelona magyarországi szurkolói csoportosulásainak futballcsapatai.

A  Peña Madridista Húngara és a Penya Blaugrana Budapest, vagyis a két klub hivatalos szurkolói egyesületei ismét lejátszották az egyesületek közötti El Clásicót. Az első alkalommal tavasszal megrendezett, kétmeccses párharcot követően gránátvörös-kék barátaink emelhették magasba a „Luis Figo Vándorserleg” nevet viselő trófeát, amely minden Clásicó előtt elhódítható a rivális tábortól.

Vándorsegleg

Remek lehetőség adódott tehát a visszavágásra csapatunk előtt, hogy ezúttal megpróbáljuk mi elhódítani az áhított serleget. Az első mérkőzés remekül alakult számunkra, és magabiztosnak mondható, 3-1-es győzelemmel hoztuk a három pontot. Meg is kezdődtek a számolgatások, esélylatolgatások a visszavágó előtt, de mint a való életben oly sokszor, itt sem az történt, amire számítottunk.

A visszavágóra jól felszívta magát a Penya Blaugrana csapata, és ugyanolyan arányú vereséget mért csapatunkra, mint amilyet korábban elszenvedett. A 4-4-es összesítés után következtek a büntetőrúgások. A sorsolás alapján az ellenfél kezdhette a párbajt, ezzel megszerezve a lélektani előnyt is. A szerencse ezúttal sem nekünk kedvezett, a büntetőpárbajt 3-1 arányban megnyerte a Penya Blaugrana, így a vándorserleg ezúttal nem váltott csapatot.

A csapatok

Ezúton is gratulálunk a győzelemhez a Penya Blaugrana Budapestnek, ismét ők bizonyultak jobbnak. Bízzunk benne, hogy legközelebb a miénk lehet a vándorserleg.


Olvastad már?

Hozzászólások

Tabella