Beszámoló: Barcelona – Real Madrid (0-0): Domináns madridi játék Barcelonában

A királyi gárda uralta a mérkőzést, és akár két egyértelmű tizenegyest is kaphatott volna, amelyeket azonban nem fújt be a játékvezető.

Mindenki a szezon El Clásicójára várt október 18. óta, ugyanis az eredetileg aznapra kiírt mérkőzést a Spanyol Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága döntése értelmében elhalasztották. Végül két hónappal később lépett a Real Madrid a Camp Nou gyepszőnyegére, és győzelmet érdemelt volna. A viharos első pár percet követően az első gólszerzési lehetőség Benzema előtt adódott, akinek ballábas lövését védte Ter Stegen. A rendkívül koncentrált, és ellenfelét komoly nyomás alá helyező Real Madrid egyértelműen beszorította az ellenfelét. 

A fehérek az első negyedórát követően lendültek igazán bele a játékba, két tiszta gólhelyzetük is akadt. Először Piqué mentett a gólvonalon Casemiro fejesét követően, majd Varane próbálkozott ugyanígy Bale beadása után. A francia hátvéd két elmaradt tizenegyest is számon kérhet a bírón, először ugyanis Lenglet rúgta combon, majd Rakitic rángatta a mezénél fogva egy szöglet elvégzésénél. A királyi gárda a saját büntetőterületére szorította be a Barcelonát, Casemiro és Valverde pedig távoli kísérletekkel is próbálkoztak a 23. és a 31. percben. 

Jordi Alba és Fede Valverde előtt is adódott még lehetőség a szünet előtt, de a katalánok balhátvédje nem találta el a kaput, az uruguayi kísérleténél pedig Ter Stegennek minden tudására szüksége volt a hárításhoz. A második félidőben ismét főként a Barcelona térfelén zajlott a játék, amelyre a gránátvörös-kékek Arturo Vidal behozatalával reagáltak. Ezt követően a fáradtság jelei mutatkoztak néhány játékoson, több terület nyílt a támadók előtt, és egy óra elteltével teljesen nyílttá vált a mérkőzés. 

Meg nem adott gól

A 67. percben egy tankönyvbe illő kontratámadás során Isco és Valverde játszottak össze, melynek végén Bale talált az oldalhálóba. Öt perccel később a walesi már ténylegesen a kapuba juttatta a labdát, de a videobíró Mendy leshelyzetére hivatkozva nem adta meg a gólt. Az utolsó tíz percben Luka Modrić és Rodrygo is pályára léptek, de gól ezután sem esett, így a két csapat továbbra is azonos pontszámmal áll a tabella élén. Azonban, ha volt csapat, amely megérdemelte volna a három pontot ezen az estén, hogy egyedüliként a bajnokság élére álljon, az a Real Madrid volt. 
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…