Beharangozó: Barcelona – Real Madrid: Harc az első helyért

A blancók és a gránátvörös-kékek azonos pontszámmal várják a ma esti klasszikust, a Real Madrid ráadásul 11 mérkőzés óta veretlen. A vendégek célja egyértelmű: Győzelem a Nou Campban.

„Az ilyen meccsekért élsz” – mondta Zidane az El Clásicóról a mérkőzés előtti nyilatkozatában, amivel jól leírta Nou Campban megrendezésre kerülő találkozó jelentőségét. A bajnokság 10. fordulójának spanyol szövetség által elhalasztott mérkőzésén nem kisebb a tét, mint a bajnoki tabella első helye.

A ma esti találkozó a madridisták harmadik idegenbeli mérkőzése hét napon belül, a Brugge és a Valencia elleni meccsek után. A Real Madrid és a Barcelona azonos pontszámmal várja a találkozót, a blancók ráadásul 11 meccses veretlenségi sorozatban vannak (8 győzelem, 3 döntetlen).

Beharangozó

„Jó formában várjuk az El Clásicót, tele vagyunk energiával. Egy ideje jól játszunk, jönnek az eredmények” – mondta Zidane a találkozó előtt. A francia szakember kihirdette 19 fős keretét, amelyben helyet kapott az a Karim Benzema is, aki legutóbbi 10 mérkőzésén 10 gólt szerzett. A támadó 12 bajnoki találatnál jár ebben az idényben, ezzel pedig a góllövőlista élén áll, holtversenyben Lionel Messivel.

Ha ez még nem lenne elég, a két csapat remek formában érkezik a mérkőzésre, mind a teljesítmény, mind pedig az eredmények tekintetében. A Real Madrid 11, a Barcelona 8 meccs óta veretlen. A hazaiak ebben az idényben még nem kaptak ki a Nou Campban, ahol 10 tétmeccsükből 9-et meg is nyertek.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…