Zidane: A legjobbak játszanak itt, Fede pedig bizonyítja, hogy köztük a helye

Jön az El Clásico. A mérkőzés, a mérkőzések mérkőzése, amit szinte az egész világ figyelemmel követ. A Real Madrid francia trénere természetesen a rangadó előtt is megosztotta gondolatait a média képviseletével.

Formaidőzítés
„Jó állapotban érkezünk a mérkőzésre. Az elmúlt időszakban jól teljesítettünk, jó eredményeket értünk el több sorozatban is, nemcsak a futballt, hanem a mentalitásunkat tekintve is. Jó időszaknak örvendünk. Most mindannyian a holnapi mérkőzésre koncentrálunk. Az ehhez hasonló találkozókon 90 percen keresztül kell a maximumot nyújtanod. Remélem, hogy nagyszerű mérkőzés vár ránk.”

A mérkőzésről
„Ez egy olyan meccs, amit élvezni kell, függetlenül attól, hogy mi történik. 11 a 11 ellen lépünk pályára, tisztában vagyunk vele, hogy az ellenfelünk egy nagyon jó csapat, amit már jó ideje bizonyítanak is. Tudjuk, hogy ott van nekik Messi, de nekünk is megvannak a saját fegyvereink. Jó mérkőzést akarok látni egy olyan Barcelona ellen, amelyik jól teljesít. Tudjuk, hogy milyen lesz a meccs. Nem az eredmény a legfontosabb, hanem az, hogy a 90 perc során jól teljesítsünk, hogy élvezzük a saját játékunkat.”

Csapatmunka fontossága
„A csapatmunka mindig fontos. Együtt kell hajtanunk, energiával és vággyal telve. Erre ugyanakkor nemcsak a mérkőzéseken van szükség, hanem az edzéseken is. Ez egymásból következik. Egy mérkőzésen bármi megtörténhet. A legfontosabb, hogy teljesen készen állunk.”

Fede Valverde
„Nagyon jó munkát végez, amivel a klub értékét növeli. A Real Madridban mindig a legjobbak játszottak, ő pedig folyamatosan bizonyítja, hogy megérdemelten tagja a csapatnak.”

Labdabirtoklás mint kulcstényező
„Ez nem csak erről szól. Nagyon sok tényezőre gondolni kell. A lehető legjobban akarunk teljesíteni. Nem kételkedem a játékosaimban. Erre fogunk törekedni minden egyes részletben, nem csak labdabirtoklásban.”

A Clásicók
„Nem aggódom a mérkőzés jelentősége miatt. Örülünk, hogy részesei lehetünk egy ilyen találkozónak. Emlékszem, mikor játékos voltam, az ilyen mérkőzésekért éltem-haltam. Ami a körülményeket illeti, mi csak arra koncentrálunk, ami a pályán történik. Csak erre gondolunk, tenni akarjuk a dolgunkat, élvezni akarjuk a futballt, hiszen mindannyian ezt a játékot szeretjük.”

Messi fogása
„Minden egyes napnak megvan a saját maga története, a saját ideje. Korábban Mateo (Kovačić) volt a megfelelő ember erre a feladatra, de holnap már egy új mérkőzés vár ránk, egy újabb sztori. Meglátjuk, hogy mit fogunk tenni holnap.”

Gareth Bale
„Velünk van, jó munkát végez az edzéseken. Fontos játékosunk, ezt bizonyítja is. Készen áll a holnapi mérkőzésre, ahogy a többiek is, efelől nincs kétségem.”

Edzői szerepe
„Csak erre a meccsre gondolok, mert ez a soron következő, és szerintem mindenki hasonlóképp vélekedik a csapatnál. Minden arról szól, hogy mindig bele kell adnunk mindent. Ha elkezdenék azon gondolkodni, hogy mi lesz, ha nem sikerül jól a mérkőzés, akkor munkát kellene váltanom.”

Játékvezető
„Nem gondolom, hogy bárki is nyomást helyezne a játékvezetőre, de mindenkinek megvan a saját véleménye. Hagyni kell a bírókat dolgozni, hiszen az a céljuk, mint nekünk: a lehető legjobban elvégezni a feladatukat. Ez egy labdarúgó mérkőzés, nagy érdekeltséggel, de az emberek egy jó meccset akarnak látni, semmi mást. Túl sok a hűhó körülötte.”

A két csapat együtt utazik a stadionba
„Ez újdonság számunkra, de megmondták, hogy így kell lennie, ezért így is teszünk. Nincs szükség egyéb magyarázatra. A legfontosabb az előttünk álló mérkőzés. Minden energiánkat erre kell összpontosítanunk, hinnünk kell benne, hogy minden rendben lesz.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK