Ernesto Valverde: Mindegy, hogy a Real Madrid hogyan áll fel, nekünk a saját játékunkat kell játszanunk

A Barcelona trénere az El Clásico előtt.

„Ez a bajnoki idény nagyon szoros, egy Clasico pedig mindig az, függetlenül a két csapat aktuális formájától. A mérkőzés megnyerése nagy lépés lenne a bajnokságban még a féltáv előtt, és rendkívül fontos lesz a győztes számára, aki így három ponttal megléphet. Az, hogy ugyanannyi pontja van a két csapatnak, megmutatja, hogy nagyon kiegyenlített a bajnokság.”

„A Bernabéuban lejátszott meccseinken jó eredményeket értünk el. Mindenesetre a Nou Campban a Real Madrid hagyományosan jól játszik, és nagyon erősek ezeken az összecsapásokon.”

Valverde

„Arthur Melo nem edzett hétfőn. Nehéz lenne számára részt venni a Clásicón.”

„Akiknek ez lesz az első klasszikusa? Ez egy különleges mérkőzés, egy magasabb szint. A fiatalok első kézből tapasztalhatják meg. Már a játékoskijáróban meg lehet mondani, hogy ez egy Clásico.”

„Az emberek a stadionban kifejezhetik a véleményüket, egészen addig, amíg azt tisztelettel teszik. A futballnak egyesítenie kellene az embereket, nem szétválasztani. Úgy gondolom, hogy a legjobb az lett volna, ha az eredeti időpontban játszottuk volna le a mérkőzést. Most holnap fogjuk lejátszani, függetlenül attól, hogy az emberek hogyan fejezik ki magukat. Két hónappal ezelőtt is egy kiegyenlített meccs lett volna, most is az lesz.”

„Egy hotelben leszünk, de nem tudom, hogy mit fogunk csinálni, ha összefutunk Zidane-nal. Nem tudom, hogy kávézunk-e egyet vagy nem, de szerintem nem fogunk találkozni.”

„Az, hogy egy nappal többet pihenhettünk, pozitív hatással lehet ránk, igen. Ez egy apró előny. Az eredeti időpont esetén nekünk lett volna egyel kevesebb napunk. Mindkét csapat tudja, hogy miként készüljön fel egy ilyen helyzetben, a motiváció pedig ilyenkor az egekben van. Tavaly szerdán és szombaton játszottunk, de jól reagáltunk.”

„Teljesen mindegy, hogy ki játszik náluk, nekünk akkor is meg kell találnunk a módját, hogy a saját játékunkat játsszuk. Rengeteg lehetőségük van, az edzőjük dönti el, hogy mit tesznek majd. Nem tudom, hogy mit fog csinálni, hogy Bale játszik-e vagy Isco, esetleg Vinícius vagy Rodrygo. Benzemának remek idénye van, sok gólt szerez, ő a Real Madrid gólkirálya. Nagyon figyelnünk kell rá.”

Valverde

„Egyértelmű volt, hogy a VAR megjelenésével nem fognak nyomtalanul eltűnni a vitás helyzetek, hiszen a futballban megvan a vita lehetősége. Mindenki más szemszögből látja a dolgokat. Mi azt gondoltuk, hogy kaphattunk volna egy tizenegyest, de megvizsgálták és nem így döntöttek, mindenesetre erről nem szeretnék többet mondani.”

Forrás: FCBarcelona.cat; MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK