Egytől egyig: Valencia – Real Madrid (1-1)

A Barcelona elleni összecsapás előtt meg volt a lehetőség a bajnokság élére állni, ehhez azonban a Mestallában, a Valencia vendégeként kellett helytállnia Zidane alakulatának. Sajnos nem sikerült a legjobban az El Clásico főpróbája, de a 95. percben legalább az egy pontot megmentették a srácok. Jöjjön a szokásos szubjektív értékelésünk.

Csapatok

Valencia (7)
Bár átaludták a mérkőzés első szakaszát, sikerült gól nélkül átvészelniük a madridi nyomást. Utána fokozatosan kezdték játszani a játékukat, sikeresen kezelték a madridi letámadásokat, jól zárták le a területeket védekezésben Zidane csapata előtt. Nagyon közel jártak hozzá, végül mégsem sikerült otthon tartaniuk a három pontot.

Real Madrid (4)
Az első 20 perc volt az, ami igazság szerint azt a játékot hozta, amit elvártam volna a csapattól egész meccsen. Utána viszont a srácok elővették a sablont, avagy a két szélsőhátvédhez kijátszva a labdát, szinte végig beadásokkal operált a csapat, miközben maximum 2 ember várta a labdát középen. A Valencia mély védekezésével nem tudott mit kezdeni a támadórészleg, a meccs első részében is jobbára átlövésekkel próbálkoztak a srácok. Sajnos nem sikerült hozni az elmúlt hetekben mutatott kreativitást, miközben a legfontosabb most lett volna, amikor a Barcelona is pontokat hullajtott. Nem beszélve arról, hogy a tabella éléről indulni az El Clásicóra merőben más helyzetet teremtett volna. 

Játékosok

A mérkőzés embere – Thibaut Courtois (8)
Volt néhány megingása az első félidőben, de neki köszönhetően nem talált be már korábban a Valencia a százszázalékos ziccereiből. Nagyon jó ütemben lépett ki többször kapujából, több fontos védése volt a belga hálóőrnek. A meccs végén még majdnem gólt is szerzett, nagyban neki köszönhető, hogy sikerült végül összekaparni az 1 pontot.

Courtois az egyenlítő gól előtt.

Dani Carvajal (5)
Halvány árnyéka volt önmagának a spanyol jobbhátvéd. Védekezésben többször lemaradt emberéről, de egy az egyben is sikerült őt megverni az oldalvonal mellett. Támadásban rá hárult a felelősség, hogy szélességet teremtsen a jobb oldalon, ám pontatlanság és kapkodás jellemezte a játékát, valamint beadásai sem igazán találtak embert.

Raphael Varane (5,5)
Egyáltalán nem éreztem magabiztosnak, ennek pedig a társak is megitták a levét. Egy az egyben ő sem volt átjátszhatatlan, sebességének köszönhetően viszont több alkalommal is jó ütemben akasztotta meg a hazaiak támadását. 

Sergio Ramos (7)
A kapitány gyakorlatilag a védelem legjobbja volt. Nemcsak hátul igyekezett magabiztosan megállítani a Valencia támadásait, de több alkalommal is remek ütemben lépett fel a középpályára. 4 szerelés és 2 labdaszerzés fűződik a nevéhez. 

Nacho (6)
Ahhoz képest, hogy egyáltalán nincs játékban a saját nevelésű hátvéd, nem volt ez rossz tőle. Marcelo helyén továbbra is csupán kisegítő szerepkörben tud játszani. Ennek megfelelően többet nem is vártam tőle támadásban, bár hátul volt jó pár kevésbé magabiztos megmozdulása. 

Federico Valverde (7)
Robotolt becsülettel ezúttal is, de alapvetően nem tudott most olyan átütőerő lenni támadásban, mint ahogy azt megszokhattuk tőle. Egy kevésbé megszokott szerepkörben, jóval több védekező feladattal kellett játszania, ugyanis Casemiro szerepkörét nagy részben ő kapta meg. Számára továbbra sem volt elvesztett labda, minden labdaszerzés után igyekezett részt venni a letámadásban. 

Luka Modrić (6)
Volt néhány biztató megmozdulása, igyekezett ritmusváltásokkal megbontani az ellenfél védelmi falát, több-kevesebb sikerrel. Sok esetben kissé lassúnak éreztem, nem volt meg benne az átütő erő.

Kroos passzmutatóira most sem lehetett panasz.

Toni Kroos (6,5)
A középpályán ezúttal is ő próbált ritmust adni a támadójátéknak, minden rajta keresztül indult el. A meccs elején élt leginkább ő is, életerős lövéssel tette próbára az ellenfél portását, utána viszont beleszürkült a mezőnybe. Ettől függetlenül hozta a tőle megszokott pontosságot: 97,2%-kal passzolt, 108 átadásából 105 talált csapattársat. Ez abszolút rekord a spanyol bajnokság idei kiírásában.

Rodrygo (5)
Ez most sajnos elég gyenge volt a fiatal brazil támadótól. Nem igazán tudott kreativitást hozni a csapat támadójátékába, a széleken egyszerűen hatástalan volt a játéka, nem tudott váratlant húzni. Ennél jóval többre számítottam tőle.

Isco (4)
Voltak jó meccsei mostanában, ám ezúttal nem sikerült neki olyan teljesítményt leraknia, amivel a kezdőbe jelölése indokolt lett volna. Zidane a középpályások előtt játszatta a spanyolt, viszont szélsők hiányában nem igazán tudott összejátszani kimozgásai során senkivel. Lassú és kiszámítható volt.

Karim Benzema (6,5)
Neki sem ez volt élete meccse, és akkor enyhén fejeztem ki magam. Alapvetően hasznosan játszott, szokásos módon próbálta segíteni a támadások építését a pálya minden szegletében, a kapura viszont nem igazán jelentett veszélyt. Ennek ellenére a csapatban magasan legtöbb kulcspassz (6) az ő nevéhez fűződik. A meccs végén viszont csodálatosan csapott le a lecsorgó labdára, és helyezte oda, ahová az való. Így neki köszönhető, hogy legalább az 1 pontot el tudta hozni a csapat Valenciából.

Benzema ismét betalált.

Cserejátékosok

Gareth Bale (4,5)
Nem sokat tudott hozzátenni beállása után az amúgy is elég fásult és kiszámítható támadójátékba.

Vinícius Jr. (4,5)
Benne bíztam, hogy majd kis sebességet tud vinni a támadásokba, de végül ő sem tudta megváltani a világot. Az ő fejlődése érdekes kérdés lesz az elkövetkezendő időben.

Luka Jovic (-)
Újabb epizódszerep, újabb felejthető teljesítmény. 

Edzői teljesítmény

Zinedine Zidane (6)
Alapvetően nem volt rossz ez az összeállítás, viszont Iscóval látványosan nem tudott mit kezdeni ezúttal a francia. A spanyol karmester vonalak közti játszatása ezúttal nem jelentett akkora előnyt, mint a PSG ellen, az ellenfél mély védekezésének feltörése pedig látványos fejtörést okozott a csapatnak. A szélsőjáték alapvetően nem működött, az egyetlen szélső Rodrygo lett volna, az ő hiányában viszont kizárólag Nacho és Carvajal próbálta feltörni ott az ellenfél védekezését, többnyire fantáziátlan beadásokkal. Casemiro Clásico előtti pihentetése viszont pozitívum, bár hiánya többször érződött a pályán, ugyanis ezúttal csapatszinten kellett megoldani az ő feladatait is. Nem sikerült sajnos kihasználni a Barca pontvesztését, így a derbi előtt jobb gólkülönbséggel a katalánok állnak az első helyen.
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK