Zidane: Még azt is analizálják, ha megvakarom az orromat

A Real Madrid francia trénere a Valencia elleni mérkőzés előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melynek középpontjában természetesen a közelgő meccs állt.

Mérkőzés a Mestallában: „Ez egy újabb kihívás. A Valencia nagyon jól játszik, a közelmúltban volt néhány igen jó eredményük. Épp most jutottak tovább a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe. A legjobb tudásunk szerint akarunk játszani, mivel jelenleg csak erre a mérkőzésre koncentrálunk. Jó teljesítményt szeretnénk nyújtani, hogy a csapat tovább fejlődhessen.”

Taktika: „Nem fogok elárulni semmit, hiszen ha a Real Madridnál vagy, az ellenfelek mindig tanulmányt készítenek belőled, illetve azokból a dolgokból, amiket a tréningen csináltok vagy amit az interjún említetek. Még a testtartásomat is analizálhatják, elég az is, ha megvakarom az orrom fagy a fejbőrömet. Éppen ezért semmit sem szeretnék elárulni a holnapi terveimről, nem szeretnék tippeket adni az ellenfelünknek. Nem árulom el a keretünket, szerintem ez teljesen normális. A válaszaim mindig ugyanazok, ez az én stratégiám. Nem tudom, hogy ez lehet-e a tökéletes pillanat arra, hogy a Valenciával találkozzunk. Az ellenfelünk egy jól teljesítő csapat, tisztában vagyunk vele, hogy kikkel nézünk szembe. Készen állunk a kihívásra.”

Casemiro játéka: „Mindig az edzőé az utolsó szó. Folyamatosan beszélek a játékosaimmal az edzőpályán, minden egyes nap, hiszen érdekelnek az érzéseik. Ami Casemirót illeti, mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontosak a játékosaink, és végső soron nekem kell összeállítani a csapatot. Tiszta fejjel kell gondolkodnunk a holnapi mérkőzéssel kapcsolatban, hiszen nagy hibát követnék el, ha már most a szerdai összecsapáson járna az eszem. Mindig a soron következő mérkőzés a legfontosabb.”

Rotáció: „Nehéz lenne nem rotálni, hiszen három nagy mérkőzés vár ránk igen rövid időn belül. Ahogy mindig is hangoztatom, 25 játékosom van, bármelyiküket nevezhetem a keretbe. Ketten vagy hárman nem bevethetők jelenleg, de szeretném, ha ők is itt lennének. Ezen a három mérkőzésen mindenkire számítani fogok.”

Vinícius és Rodrygo: „A futballban a kor nem számít. Vannak 16-17 éves játékosok, de Franciaországban van például olyan is, aki 42 évesen még mindig játszik. A kor tényleg nem számít. Mindenki szereti a futballt.”

Bale: „Nem hinném, hogy kevésbé fontos szerepe van a csapatban. A döntéseket én hozom. Az előző mérkőzésen hármat cseréltem, és ő nem lépett pályára, de Gareth is egy közülünk, számítok rá. 25 játékosom van, akik egytől egyig fontosak. Beszélhetünk egy-egy játékosról, vagy arról, hogy vannak, akik fontosabbak, mint mások, de az edző számára mindannyian fontosak. Ez nemcsak egy mérkőzésre igaz, hanem a mindennapokra is. Minden egyes nap velük vagyok, látom, hogy mindannyian elhivatottak. Számomra ez a legfontosabb. Megvannak a bevethető játékosok, közülük már nekem kell kiválasztani az utazókeret tagjait.”

El Clásico: „Csak a holnapi mérkőzésre koncentrálunk. Minden más a jövő zenéje, még akkor is, ha a közeljövőről van szó. Jelenleg csak a holnapi mérkőzés miatt aggódok. Amint vége a Valencia elleni meccsnek, elkezdhetünk gondolkodni az El Clásicón.”

Fran García, mint balhátvéd: „Igen, ez is egy megoldás lehetne. Ugyanakkor van egy 25 fős keretem, tele tapasztalt játékosokkal, valamint ott van Fran García is, aki az akadémia egy nagyon jó neveltje, ám nem tagja a keretnek. Bármi megtörténhet a jövőben, de holnap biztosan nem ez lesz a helyzet.”

Real Sociedad vs. Barcelona: „Három eshetőség van: a Barcelona nyerhet, játszhat döntetlent, vagy akár ki is kaphat. Én csak annyit tudok, hogy egy jó meccsre van kilátás, meg is fogom nézni, mert érdekel. Ami az eredményt illeti, majd meglátjuk. A Sociedad nagyon jó szezont fut, nekik is köszönhetően a La Liga nem csak három csapatról szól. Sok jó csapat van a bajnokságban, épp ezért szeretjük ezt a sorozatot, és pontosan ez az oka annak, hogy bármelyik meccsen megtörténhet bármi. Úgy fogok leülni a televízió elé, mint egy futballt kedvelő ember. Arra nem szeretnék válaszolni, hogy a mérkőzés eredménye miként érint majd minket, ezt megtartom magamnak.”

A Barcelona többet pihenhet: „Nem mi állítjuk össze a menetrendet, ezért tiszteletben kell tartanunk a dolgokat. Ez ellen semmit sem tehetünk, hiszen nem mi sorsoljuk a párosításokat és az időpontokat. Tiszteletben tartjuk a döntést. A holnapi mérkőzés után szerdán újra játszanunk kell, ezen nem változtathatunk.”

Mbappé: „A PSG játékosa, ezért nem fogok róla beszélni, ahogy azokról a dolgokról sem, amik Párizsban történnek vele. Ez a tisztelet hiányát jelentené. Mindenki tudja, hogy jól ismerem Kyliant, de tiszteletben kell tartanom a dolgokat.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…