Albert Celades: Csak jó dolgokat tudok mondani Zidane-ról

Jelenleg a Real Madrid korábbi játékosa, Albert Celades irányítja a Valencia együttesét. A spanyol szakember korábban Zinédine Zidane csapattársa volt a blancóknál, most pedig edzőként találkoznak szembe egymással. A denevérek trénere is megtartotta szokásos mérkőzés előtti nyilatkozatát.

Megnyerni az utolsó hazai meccset 2019-ben: „Nagyon jó lenne. Jó állapotban érkezünk a meccsre, de a Real Madrid is. Remekül játszanak, most vannak a legjobb formában. Nehéz lesz, de hiszünk a képességeinkben.”

A meccs: „Nagyon izgatottak vagyunk miatta. Izgalmas kihívás a világ egyik legjobb csapata ellen játszani, mi pedig tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy milyen nehéz is lesz. Jó időszakban vagyunk, még élénken él bennünk a három nappal ezelőtti események öröme, ezt pedig fel kell használnunk arra, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk. Ha ez nem sikerül, akkor nagyon nehéz lesz legyőzni a Real Madridot.”

Celades

Mi szükséges a győzelemhez: „Sok dolog kell hozzá. Olyan csapatok ellen, amit ilyen kiváló játékosok alkotnak, maximális koncentrációra van szükség az első pillanattól az utolsóig, mivel bármilyen megingást azonnal megbüntetnek. Tudjuk, hogy milyen nehéz meccs vár ránk, de a legmegfelelőbb hozzáállással közelítjük meg, és mindent meg fogunk tenni, hogy kihasználjuk az erősségeinket.”

„Ha egy ilyen ellenfél ellen lépsz pályára, akkor ahogy az Ajax ellen is láthattuk, az motiválóan hat rád, és könnyebb felkészülni a meccsre. A lehető legjobban kell kezelned ezeket a helyzeteket. A Real Madrid ellen játszunk, akik a tabella elején vannak, és a szezonjuk legjobb formáját hozzák épp, ráadásul rengeteg egyéni és csapatszintű erőforrásuk van. Nagyszerű meccset kell játszanunk, hogy közel kerüljünk a győzelemhez, és képesek legyünk el is érni azt. Ez a célunk.”

A kapcsolata Zidane-nal: „Sok időt töltöttünk el ugyanabban az öltözőben. Nem vagyunk napi kapcsolatban, de jó a viszonyunk. Ő olyasvalaki, aki kiváló játékos volt, a valaha volt legjobbak egyike, edzőként pedig szintén hihetetlen múltja van. Nagyszerű munkát végzett és nagyon tisztelem, csodálom őt. Igazán kedvelem, azért amilyen, az együtt eltöltött idő miatt is, a példaértékű viselkedése miatt, és amiért mindig is egy tisztelettudó ember volt. Csak jó dolgokat tudok mondani róla.”

Az El Clásico hatása a Real Madridra: „Nem gondolom, hogy ez hatással lesz rájuk. Ha egy ilyen csapatnak vagy a részese, akkor a lehető legmagasabbak az elvárások. Hozzászoknak ahhoz, hogy három naponta kell játszaniuk, jól kell teljesíteniük és nyerniük is kell. Nem gondolom, hogy ez kihat majd rájuk.”
 

Forrás: valenciacf.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Barcelona elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő, Barcelona elleni bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, Mario…