A Rodrygo-hatás

A Real Madrid brazil tehetsége rendre jó teljesítménnyel rukkol elő, ami az eredményekre is jó hatással van. A MARCA azt vizsgálta, hogy milyen hatással volt Rodrygo a csapatra az eddigi mérkőzésein, amikor a kezdőcsapat tagjaként léphetett pályára.

Rodrygo Goes ragyogóan teljesít, mióta berobbant a Real Madrid első csapatában. A pályán nyújtott teljesítménye viszont nemcsak rá, hanem a csapat eredményeire is igen nagy hatással van, természetesen pozitív értelemben.

A brazil támadó 7 mérkőzésen volt eddig kezdő a szezon során, ezek közül 6-ot nyert meg a csapat, 1 alkalommal pedig döntetlent játszott. A legutóbbi diadalt szerdán, a Brugge otthonában aratta Zidane hárdája Rodrygóval a kezdőben, 3-1-es végeredményt kialakítva.

A kis brazil egyre jobban és jobban lenyűgözi a szurkolókat egyéni teljesítményével. A 18 éves támadó eddig 6 gólt szerzett (2 a bajnokságban, 4 a Bajnokok Ligájában), amivel a blancók második legjobb góllövőjének számít a 15 találatot jegyző Benzema mögött.

Rodrygo először a Galatasaray elleni, sorsdöntő összecsapáson léphetett pályára a kezdőcsapat tagjaként, és rögtön kulcsszerepet vállalt: neki, valamint Benzemának és Hazard-nak köszönhetően a Real Madrid megszerezte első győzelmét a Bajnokok Ligája idei kiírásában.

A brazil tehetség alig egy hónapja, az Osasuna elleni bajnokin szerezte meg első madridi találatát, csereként beállva a második félidőben. Emlékezetes mozdulatsor volt: a félpályáról indult, a játékszert tökéletesen kontrollálva tört kapura, majd kilőtte az alsó sarkot.

Ezt követte nem sokkal később a Galatasaray elleni találkozó, amin mesterhármast jegyzett. Nem meglepő módon az azt követő bajnoki meccsen is a kezdőcsapatban találta magát, és ha már ott volt, bevette a Leganés kapuját is, 7 perccel a kezdés után.

Mindössze egyetlen olyan meccs volt, amikor Rodrygo a kezdőcsapat tagja volt, de a Real Madrid nem tudott diadalmaskodni: a Real Betis elleni találkozón csak egy 0-0 futotta a csapattól, de az azt követő meccsen már gólzáporos madridi siker feledtette a kisebb csalódást keltő eredményt, Rodrygo mesterhármasával fűszerezve. Igen, ez volt a Galatasaray elleni mérkőzés.

Az a három gól egy rakéta sebességével lőtte a rivaldafénybe a kis brazilt, valamint lehetővé tette, hogy kezdő legyen a Real Sociedad, az Espanyol, valamint a Brugge ellen is. Mindhárom meccs madridi sikerrel végződött.

Most az a cél, hogy a két rangadón, a Valencia és a Barcelona ellen is be tudjon lopakodni a kezdőcsapatba. A Brugge ellen (is) megmutatta, hogy képes megteremteni a különbséget, ez pedig olyan tényező, amin Zidane-nak muszáj elgondolkodnia.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK