Philippe Clement: Jól teljesítettünk a BL-ben

A Club Brugge trénere is nyilatkozott a tegnap esti mérkőzés után.

„Én egy tízes listán hetest adnék a teljesítményünkre és hatost a végeredményre. A teljesítményre azért hetest, mert még van hova fejlődni. Ha magunkat a Madridhoz, vagyis a legjobbakhoz hasonlítjuk, akkor lehet, hogy valóban hiányzott a pontosság a játékunkból. Látszik, hogy ezek a játékosok mannyire technikásabbak, és milyen hatékonyan találják meg a jó megoldást a nehéz helyzetekben. De jó dolgokat is mutattunk ma. Ha látom, hogy a csapatom komoly nyomást helyez a világ legjobb csapataira, akkor elégedett vagyok. Ez is azt mutatja, hogy a játékosok komoly fejlődésen mentek át az elmúlt öt hónapban. Nem csak a BL-ben, hanem minden sorozatban jó futballt játszunk. Örülök Vanaken góljának, ami nagyszerű volt, csak sajnos több gólt kaptunk, mint lőttünk.”

Clement

„Továbbra is szeretnénk minden meccset megnyerni. Persze az, hogy meddig tudunk eljutni, nagyban függ a sorsolástól is. Meglátjuk, hogy mi történik. A PSG és a Madrid ellen is megmutattuk, hogy meg tudjuk mérettetni magunkat bárki ellen az Európa-ligában, de egy kis szerencsére mindig szükség van, ez most nekünk nem volt meg a BL-ben. Jól megérdemelt helyen végeztünk. A srácok közül sokan most szereztek BL-tapasztalatot, ami nagyon fontos lesz számukra a jövőben. Nem hiszem, hogy Ketelaere gondolta volna hat hónapja, hogy ilyen szintű meccsen fog játszani, de Odilon Kossounou is hatalmasat fejlődött, Krepin Diatta pedig szintén mutatott nagyszerű dolgokat a BL-ben. Most meg kell várnunk az El-sorsolást.”

„Átigazolások kapcsán házon belül fogunk egyeztetni. Januárban mindig nehéz igazolni, és bár én elégedett vagyok a keretemmel, mindig lehet javulni. A játékosoknak még mindig van mit tanulni, ha nem így lenne, a Real mezében játszanának. Ha minden tökéletes lenne, akkor nálunk játszana Vinícius és Rodrygo, de ők a Madrid játékosai. Még túl korai bármilyen következtetést is levonni az idény ezen szakaszában, de ha a klub teljesítményét nézzük a BL-ben és a bajnokságban, az kivételes.”
 

Forrás: MARCA, Club Brugge
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK