Casemiro: 50 BL-meccs a Real Madridban

Casemiro ötvenedik alkalommal lépett pályára a BL-ben a Real Madrid színeiben tegnap este. A brazil játékos a hatodik szezonját tölti a csapatnál az első keret tagjaként, ezek közül négyszer is a magasba emelhette a végén a trófeát, mindezt 34 győzelem és öt gól kíséretében.

A mérkőzés után nem is leplezte az örömét a statisztika miatt: „Ez egy nagyon fontos mérföldkő, különösen ebben a mezben, hiszen itt a legnagyobbak az elvárások is. Szerencsésnek vallom magam, és remélem, hogy még sok-sok évig adhatok bele mindent ezért a klubért. Jó érzés visszatekinteni a mérkőzésekre, madridi mezben játszani és viselni ezt a különleges címert, függetlenül az ellenféltől.”

„Minden BL-mérkőzés kivételes esemény, mivel ez a világ legnehezebb sorozata, de megőriztük a tekintélyünk és átlagban jól is teljesítünk. A mentális erőnk változatlanul megvan, ez a kulcsa a jó performansznak. A játékosok nagy akaratról tettek tanúbizonyságot ezúttal is. Így az edző is jól tud dolgozni, hiszen számára minden kerettag fontos, és mindenkinek szüksége van a játékidőre, hogy bizonyíthasson, erre is szolgált ez a mérkőzés.”

191212_case2

Szereplési szempontból a 2017/18-as (12 mérkőzéses), és a 2015/16-os (11 találkozós) szezon emelhető ki, de ebben az idényben is pályára léphetett az összes csoportmeccsen. A PSG ellen lépett pályára legtöbbször a sorozatban, ellenünk hatszor játszott, míg a Dortmund-Bayern duó ellen 5-5 mérkőzése volt. A legtöbb győzelmet utóbbiak ellen érte el a brazil, az ötből négyszer is a Real sikerével zárult az összecsapás.

A gólokat tekintve Casemiro a Brugge, a Juventus, a Plzen, a Napoli és a PSG kapuját vette be eddig. Ezek közül is kiemelkedik a Napoli elleni bombája, és természetesen a BL-döntőben szerzett találata a Juventus ellen.
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK