Beszámoló: Club Brugge – Real Madrid: Lezárult a csoportkör

A Real Madrid Rodrygo, Vinícius és Modrić góljainak köszönhetően hozta el a három pontot Belgiumból az 1-3-as végeredménnyel zárult mérkőzésen.

 

Az már korábban biztossá vált, hogy a Real Madrid is érdekelt lesz a jövő hétfőn, Nyonban megrendezésre kerülő BL-sorsoláson, de az megkérdőjelezhetetlen, hogy a klubbal történelme megkövetelte a jó teljesítményt a csoportkör utolsó mérkőzésén is. Zidane játékosai megfeleltek az elvárásoknak a Jan Breydel Stadionban a Brugge elleni meccsen, ahol győzelemmel zárták az év utolsó BL-mérkőzését, köszönhetően Rodrygo, Vinícius Jr. és Modrić góljainak.

Az nagyon hamar kiderült, hogy a Brugge az európai szereplés bebiztosításáért játszik, és a hazaiak Militão egy korai szögletet követő fejese után azonnal tesztelték is Areolát Tau próbálkozásánál. Jović válaszolt Casemiro labdaszerzése után, de a szerb lövését Mignolet hárította.

A blancók labdatartással próbálták irányítani a játék folyását és visszafogni a belga próbálkozásokat. A hazaiak folyamatosan változtattak a védelem felállásán (három vagy négy védő). Az első félidő legnagyobb helyzete Isco előtt adódott a 34. percben. A spanyol középpályás a tizenhatos környékéről próbálkozott egy nagyszerű lövéssel, ami csak milliméterekkel kerülte el a kaput.

Real Madrid

A gólokra a második játékrészig kellett várni. Hans Vanaken a félidő első pillanataiban kishíján lehűtötte a vendégek kedélyeit, köszönhetően a Brugge letámadós taktikájából indult helyzetnek, ám mégis a madridiak vitték be az első ütést az 53. percben. Luka Modrić passzolt külsővel Odriozolának, aki a védők mögé került, majd szinte az alapvonalról küldte be a labdát a középen érkező Rodrygónak, akinek remekül kivitelezett kapáslövése a hazai kapuban kötött ki. A madridi öröm mindenesetre nem tartott sokáig, hiszen Vanaken két perccel később kiegyenlített egy Rodrygo-hibából indult akció végén.

Zidane fiainak a győzelem érdekében ismét össze kellett szedniük magukat, és nem is tettek másképp. A 64. percben Jović szelídített meg fejjel egy Casemiro-beadást, a labda pedig némi kavarodás után Vinícius Jr. elé került, aki nagyon gyorsan reagált, és a kapuba juttatta a játékszert. Amikor Zidane látta, hogy a Brugge kezd felpörögni, pályára küldte Brahim Díazt, Benzemát és Valverdét is. A találkozót végül Modrić zárta le, aki a hosszabbítás pillanataiban szerzett nagyszerű gólt a tizenhatoson kívülről. A horvátnak Casemiro készítette le a labdát lövésre, aki aztán gyönyörűen csavart a hosszúba. Mignolet tehetetlen volt. A Madridnak most hétfőig várnia kell, hogy kiderüljön, ki lesz az ellenfele a legjobb tizenhat között.
 

         

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK