Beharangozó: Club Brugge – Real Madrid: Győzelemmel zárni a csoportkört

A blancók már korábban bebiztosították továbbjutásukat a BL legjobb 16 csapata közé, de ma este még pályára lépnek a Brugge ellen, ahol a céljuk most sem más, mint a három pont begyűjtése.

A Real Madrid ma este lezárja a Bajnokok Ligája aktuális kiírásának csoportkörét a Jyn Breydel Stadionban. A blancók győzelemmel akarják folytatni kilenc mérkőzéses veretlenségi sorozatukat (7 győzelem, 2 döntetlen). A Brugge célja, hogy bebiztosítsa helyét az Európa-ligában.

Ez az összecsapás a Real Madrid sorozatban lejátszandó három idegenbeli mérkőzéséből az első lesz. Ezt követően a blancók a Mestallába, majd a Nou Campba utaznak két bajnokira. A továbbjutás birtokában Zidane fiai hétfőn már tudni fogják, hogy ki lesz az ellenfelük a legjobb 16 között a Bayern, Manchester City, Juventus, Liverpool és Leipzig ötösből.

Benzema és Rodrygo

„Nem eshet csorba a hírnevünkön. Mindig jó futballt akarunk játszani, szeretnénk folytatni a remek sorozatunkat” – mondta Zidane a találkozó előtt. A francia kihirdette keretét is, amelynek része az a Karim Benzema is, aki legutóbbi hat meccsén nyolc gólt szerzett.

A Brugge az Európa-ligában szeretné folytatni nemzetközi szereplését, ám ehhez vagy nyernie kell a Real Madrid ellen, vagy arra van szüksége, hogy a Galatasaray ne győzzön Párizsban. A belgák egyébként jó formában várják a ma esti találkozót. Bajnokságukat hét ponttal vezetik az egy meccsel kevesebbet játszott Genk előtt, utolsó öt meccsükön pedig veretlenek (3 győzelem, 2 döntetlen). Hazai pályán négy találkozó óta nem kaptak ki (3 győzelem, 1 döntetlen), ami szintén említésre méltó eredmény.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK