Zidane: Ez nem egy barátságos mérkőzés lesz

Holnap este Belgiumban lépnek pályára a srácok a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. A ma esti edzés után Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzésről
Mindig ugyanazt akarjuk: jó teljesítményt és győzelmet. Csak ez számít. Nem szeretem a barátságos mérkőzéseket. Ez egy Bajnokok Ligája találkozó, nem eshet csorba a hírnevünkön. Mindig élvezetes focit akarunk játszani, és folytatni a jó sorozatunkat. Ha nem így közelítjük meg a dolgokat, akkor könnyedén rosszul jöhetünk ki ebből.

Egy kemény meccs lesz, a Brugge az Európa-ligáért játszik. Számunkra viszont egy Bajnokok Ligája összecsapás, nem egy barátságos mérkőzés. Ezért is akarunk nyerni, de nem tévesztjük szem elől a tényt, hogy egy remek csapat lesz az ellenfél. Készen állunk. Jó emlékeim vannak Bruges-ről, egy klub, mely nagy szerepet játszott a fejlődésemben.

Zidane a Brugge elleni találkozó előtti sajtótájékoztatón.

Karim Benzema
Itt van velünk, holnap kiderül, kik lépnek pályára kezdőként. Karimban megvan az elhivatottság, minden találkozón ott akar lenni a pályán.

Hazard állapota
Nem tudom pontosan, de műteni nem kell Hazard-t. Jó kezekben van, folyamatosan felügyelik a felépülését. Én is remélem, hogy nem komolyabb a sérülése, mint ahogy eddig gondoltuk. A legfontosabb a türelem, várom, hogy minél előbb visszatérjen.

Casemiro
Mindannyian tisztában vagyunk vele, mennyire fontos része a csapatnak. Rengeteg időt töltött a pályán az idei szezonban, de egy edzőnek csapatot kell hirdetnie, és mindig a következő meccs a legfontosabb. Nagyon fontos játékos, de Ramos és Kroos is hasonlóan sok percet töltött a pályán. Rajtuk kívül Varane is sokat játszott, ráadásul mindannyian pályára léptek a válogatottal is.

El Clásico
Nem tudok semmit az El Clásicóról, csak a holnapi találkozóra koncentrálok. Csak ez jár a fejünkben. Minden másnak is eljön majd az ideje. Vannak dolgok, amiket nem tudunk kontrollálni. Egy dolgot tudunk, az pedig a futball. Rengeteg vélemény van ezzel kapcsolatban, de én nem fogok most állást foglalni. A holnapi találkozó után még van három meccsünk az idei évben. Most viszont a Brugge elleni a legfontosabb.

Félelem a pályán
Sohasem féltem a pályán. Sohasem éreztem ezt egyetlen mérkőzés kezdetén sem. Nem aggódtam soha.

Cristiano és Messi
Én is a maradékhoz tartozom. Egyikük öt, másikuk hat Aranylabdát nyert. A kanyarban sem vagyok hozzájuk képest. (nevet)

Jovic és a kevesebbet pályára lépők
Igen, holnap meglátjuk, de ez egy olyan pillanat, amikor többen is pályára léphetnek. Eljött az ő idejük is.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK