Rodrygo: Amikor hallottam a Real érdeklődéséről, azt hittem, csak vicc

A Real Madrid brazil tehetsége nyilatkozott a klub hivatalos TV csatornájának.

„A szüleim nem mondtak sokat a Real Madriddal kapcsolatos dolgokról, mert szerették volna, ha a Santosra koncentrálok. Gólokat lőttem, jól játszottam, közben pedig arról pletykáltak, hogy a Real Madrid le akar igazolni. Azt hittem, hogy ez csak vicc. Egyik nap édesapám elmondta, hogy igaz a pletyka, én pedig nagyon boldog voltam, mert az volt az álmom, hogy a Real Madridban futballozhatok.”

„Elkezdtem spanyolul tanulni, mert ha egy új országba költözöl, akkor mindig nehéz dolgod van. Megérkeztem a reptérre, rengeteg újságíró volt ott, az emberek kiabáltak. „Rodrygo!” Egy kicsit ideges és ijedt voltam.”

Rodrygo

„A debütálásomkor a padon kezdtem. Amikor Zidane szólt, hogy melegítsek be, tudtam, hogy be fogok állni. Nagyon ideges voltam, mivel ez volt az első tétmeccsem a Real Madridban, ráadásul a Bernabéuban, de nem kellett sok az első gólomhoz. Nagyon jól kezeltem a labdát. Ha ezt sikerült megtenned, akkor minden esélyed megvan rá, hogy befejezd a mozdulatot, ezért is alakult olyan jól.”

„A mesterhármasom? Eden elmondta, hogy négyet kellett volna szereznem, én pedig elmondtam neki, hogy az azért nehéz lett volna. Különleges érzés volt, boldog voltam, amikor hallottam, ahogy a szurkolók a nevemet skandálják.”

„Volt egy borítóképem Eden Hazard-ról Facebookon. Olyan, mintha brazil lenne.”

„Amikor találkoztam Zidane-nal, elkezdtem remegni. Szoktam róla videókat nézni még játékos korából, most pedig ő az edzőm. Ez őrület. Nagyon örültem, hogy találkozhattam vele, de egyszerre ideges is voltam.”

„Marcelo sok önbizalmat adott nekem és nagyon megnyugtatott. Mindig ott volt nekem, bármire is volt szükségem, rengeteget mesélt nekem pozitív dolgoktól. Ugyanez volt a helyzet Casemiróval is, a tapasztalatuk, amit az itt töltött idejük során halmoztak fel, rengeteget segített nekem. Vini is nagyon fontos szerepet játszott a beilleszkedésemben. Szerencsés srác vagyok.”

Rodrygo

„A legjobb az az érzés, hogy egy napon akár nyerhetek egy, kettő vagy három Bajnokok Ligáját. Ez egy nagyon nagy jelentőségű, különleges trófea, az egyik legkülönlegesebb a futballban. A bemutatásom napja volt életem egyik legboldogabb napja. Ha visszagondolok, akkor látom azt a rengeteg erőfeszítést, amit gyerekkorom óta tettem, és mindegyik megérte.”

„Nagyon gyors vagyok, jól passzolok és jók a befejezéseim. A legjobban gólokat lőni szeretek.”
 

Forrás: realmadrid.com, MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK