Zidane: Nem várom el Vinitől, hogy gólokat szerezzen

Zinédine Zidane megtartotta szokásos mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját, ahol beszélt a mérkőzésről és néhány játékosáról.

A mérkőzésről: „Ez egy harcos összecsapás volt, teljesen nyilvánvaló. Pontosan erre számítottam, ahogy korábban el is mondtam. Az Espanyol nem érdemli meg, hogy ilyen hátul legyen a tabellán. Ezt ma ti is láthattátok. Egy kicsit szenvedtünk, de végül nyugodtak maradtunk és a saját játékunkat játszva jó teljesítménnyel, megérdemelten nyertünk. Három hihetetlenül fontos pontot szereztünk, így kell folytatnunk tovább.”

„Minden meccsnek megvan a saját története, nekünk most örülnünk kell, hogy folytattuk a jó sorozatunkat. Biztosan tudunk jobban is játszani, de végig fegyelmezettek voltunk és tiszteltük az ellenfelet. A bajnoki idény nem két-három meccsen múlik, nagyok sok mérkőzést kell még lejátszani. Ez egy hosszú sorozat, a győzelmekhez pedig rengeteg dologra van szükség.”

Zidane

Hiányzott a folyamatosság: „Talán. De az Espanyol remekül fejtett ki nyomást már a mi térfelünkön is, lényegében mindig volt rajtunk valaki, különösen az első félidőben. Valamennyire hiányzott, de ez teljesen normális. Néha tudtuk hozni a saját játékunkat ebben az időszakban is, de a második félidőben sokkal jobbak voltunk.”

Vinícius teljesítményével elégedett volt? „Igen, de a nem az a fontos, hogy ő gólokat szerezzen. Lehet, hogy neki igen, de nekem az elvégzett munkája számít. Kiválóan teljesített. Mind védekezésben, mind támadásban remek volt, ahogy a többiek is. Mindig keményen kell dolgoznia, ahogy ma is tette. A gólok az önbizalommal jönni fognak, a legfontosabb az első megszerzése, aztán beindul a henger. De én a teljes képet nézem, és eddig nem igazán kapott lehetőséget, mégis remekül teljesített, nekem pedig ez a fontos. A mai felállásunk három támadót sorakoztatott fel elől, Vini és Rodrygo gyorsaságot adott nekünk. Mindketten remekül játszottak.”

Elvárja a gólokat Viníciustól? „Nem. A gólok a csapatmunka eredményeként jönnek, bárki lőheti őket, ahogy ma Rafa is tette. Azt hiszem, hogy már tizenöten szereztek gólt, én pedig ezt nem kérem egyiküktől sem, mivel ez a legnehezebb része a dolognak. A legfontosabb, hogy tartsuk a taktikát: dolgozzunk labda nélkül is és akkor is, ha nálunk van, mi pedig egész jól hozzuk ezt az elmúlt időszakban.”

Vinícius megúszta a kiállítást: „Elcsúszott, ebben egészen biztos vagyok. Lehet, hogy szabálytalan volt, de semmilyen szándékosság nem volt benne. Elcsúszott, ezért szabálytalankodott az ellenféllel.”

Marcelo sérült, Mendy pedig eltiltás miatt nem lesz a következő meccsen. Mi lesz a védelem bal oldalával? „Hogy őszinte legyek, nem tudom. Egyelőre még kiélvezzük a pillanatot, a mai meccset, ahol újabb három pontot szereztünk. Így kell folytatnunk tovább.”

Casemiro négy sárgával várja a Valencia elleni meccset, ha a kap egy lapot, kihagyja a Clásicót. „Ma is kitartott. Hogy meddig lesz így, nem tudom. Mindenesetre nem tudunk változtatni azon a tényen, hogy négy lapja van. Megnézzük, hogy mi lesz a következő meccseken. Korábban is kérdeztétek, hogy mi lesz a védelem bal oldalával, de most kiélvezzük a győzelmet. Elégedettek vagyunk a játékunkkal, most pedig meglátjuk, hogy mi történik a jövő héten.” 

Valverde: „Valverde hosszú évekre bebetonozta magát ide, megmutatta, hogy mit tud. Nagyon fontos játékos, ahogy a többiek is. Nagyon fiatal, a dolgok könnyedén mennek neki mind labdával, mind anélkül. Remek munkát végez, bárhol is játsszon. Sok játékosunk van. Ma például Isco nem játszott, de mindenkinek készen kell állnia, mivel rengeteg meccsünk lesz, én pedig mindenkit szeretnék bevonni. Ma is ez volt a helyzet, aki játszott remek teljesítményt nyújtott. Hosszú az idény. Rengeteg meccsünk lesz, három naponta fogunk játszani. A jövő héten újra BL.”

Zidane

Modrić: „Mindig beszélgetünk a játékosokkal. Tudjuk, hogy milyen fontos ő is. Nem volt sok sérülése, hihetetlenül rugalmas, rengeteg meccset tud lejátszani, mivel megvan az ehhez szükséges fizikuma. Néha kell rotálnom, de őt nem kell pihentetnem, szerintem jó formában van. Én jobban szenvedtem az ő korában. Tudja, hogy néha kihagy egy-egy meccset, de fizikailag remek állapotban van.”

Keret: „Szerencsés vagyok, hogy itt vannak ezek a srácok. A legtöbbet próbálom kihozni minden egyes napból, de ők azok, akik a pályán küzdenek. Nagyszerű keretünk van, fontos, hogy mindig megfelelően dolgozzunk az edzéseken, hogy aztán a meccseken remekül tudjunk teljesíteni. Tudjuk, hogy hosszú út áll még előttünk, nem felejtettük el, hogy honnan jöttünk.”

Szabadrúgások: „Vannak kidolgozott felállások, ezeken dolgozunk a meccsek előtt. Az a bizonyos szabadrúgás eléggé messze volt, de nem volt lehetetlen rálőni. De ahogy mondtam, megvannak a formációk.”

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Barcelona elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő, Barcelona elleni bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, Mario…