Egytől egyig: Real Madrid – Espanyol (2-0)

Továbbra is veretlen hazai pályán a csapat, köszönhetően az újabb bajnoki győzelemnek. A mai küldetés tehát teljesítve, lehet készülni a hétközi BL-meccsre, valamint a Valencia elleni bajnokira. Előtte azonban még nekünk is van dolgunk, hiszen ki kell osztanunk a pontszámainkat. Lássuk!

Csapatok

Real Madrid (7)
„Megfogyva bár, de törve nem…” – gondolhatnánk a sérülések, majd a mérkőzés láttán. Hiszen szépen megfogyatkozott hétközben a csapat, ráadásul több kezdőjátékos is kiesett, ám a játékra és az eredményre sem lehet sok panaszunk. A mérkőzés nem volt kifejezetten szép, de egy magabiztosan futballozó, a mérkőzést végig irányító Real Madridot láttunk a pályán. Nem jelentett problémát az sem, hogy a támadósorban két ifjonc kapott helyet, sőt… igazán lendületes támadásokat is láthattunk nekik köszönhetően. A középpálya a legerősebb formációjában tündökölt, igaz, nem hibátlanul, míg a védelem kőkemény volt. Mindig a kötelező a legnehezebb, így tényleg nem lehet okunk panaszra.

Real Madrid

Espanyol (4)
Nem ez volt az a meccs, mely segítségével elindulhatnak a biztos bennmaradás irányába… Újabb vereségüknek köszönhetően továbbra is kiesőhelyen tanyázhatnak, és reménykedhetnek egy szebb új esztendőben, vagy megpróbálhatnak felemelkedést kérni karácsonyi ajándékként. Harcosságukra és lelkes küzdésükre nem lehet panasz, arra viszont igen, hogy a nagy akarat többször is durvaság formájában ütötte fel fejét a pályán, sérülésveszélyt teremtve ezzel két igen fontos mérkőzés előtt. Szerencsére komolyan baj nem történt.

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Fede Valverde (8,5)
Nem ez volt az idei legjobb meccse, de sikerült ismét kiemelkednie – lassan már meccsről meccsre ezt teszi. Ez a gyerek három tüdővel lélegzik a pályán, az az ember érzése, hogy tényleg elnyűhetetlen. Hihetetlen, hogy milyen stabilan tudja tartani jó teljesítményét, és hogy mennyire nem lehet őt semmivel sem kizökkenteni. Örökmozgó volt a pályán ma is, a középpályán ő volt a legpontosabb, a gólpassza pedig egyszerűen kiváló volt. Nincs itt vita kéremszépen, ő nem a jövő, hanem a jelen.

Valverde

Thibaut Courtois (7)
Nem kellett túlzásba vinnie, de amikor szükség volt rá, a helyén volt. Úgy is együtt tudott élni a játékkal, hogy gyakran hosszú-hosszú percekig nem kellett játékba avatkoznia, ez pedig fokozott koncentrációt igényel. Újabb kapott gól nélküli meccs, újabb lépés a Zamora-díj felé.

Dani Carvajal (7)
Átlagos teljesítmény a spanyol jobbhátvédtől, aki védekezésben kellően stabil és megbízható játékot hozott, nem nagyon lehetett túljárni az eszén. Támadásban talán nem sikerült annyit hozzátennie a játékhoz, mint az elmúlt hetek folyamán, ennek köszönhetően a csapat jobb oldala kissé haloványabb is volt, de most természetesen ez is belefért.

Raphaël Varane (8)
Az idei egyik legjobb meccse volt a francia védőnek, akit azért megoldhatatlan feladatok elé nem állítottak a vendégek támadói. Volt hátul jónéhány szép és hasznos megmozdulása, többször is sikerült elválasztania a támadókat a játékszertől. Emellett nagyon jó érzékkel maradt fent egy szögletet követően, és szép gólt lőtt a hosszúba Benzema kiugratásából. Támadókhoz illő befejezés volt. Reméljük, hogy ez a teljesítmény önbizalmat ad neki és a jó útra tereli, mert az ősz egyáltalán nem a jó teljesítményeiről szólt.

Varane

Sergio Ramos (8)
Gólt nem lőtt, viszont ellentmondást nem tűrően szűrte a vendégek támadási próbálkozásait. Messze az övé a mezőny legtöbb labdaszerzése, valamint felszabadítása is. A gólszerzést ezúttal ugyan Varane-ra hagyta, viszont védőteljesítményt tekintve a hátsó négyes tagjai közül egyértelműen ő volt a legjobb.

Ferland Mendy (5)
Összességében sem volt jó meccse, sokszor olyan volt, mintha nem értené, hogy mit kell csinálnia a pályán. Az idény során mutatott teljesítményéhez képest lényegesen gyengébb volt ma, főleg a támadások segítésénél. Meglehetősen pontatlan volt, nála több labdát csak Benzema szórt el a madridiak közül. A kiállítása pedig nettó butaság volt, hiszen teljesen felesleges, és egyértelműen sárgát érő szabálytalanságot követett el úgy, hogy korábban már volt lapja. Ezzel nemcsak mára okozott problémákat csapatának, hiszen így ki kell hagynia a Valencia elleni bajnokit, amin a sérüléssel bajlódó Marcelo sem lesz bevethető.

Casemiro (7,5)
Egyszerűen nem értem, hogy hogy nem tud elfáradni… Ezt is végigjátszotta, ráadásul lap nélkül, ami azt jelenti, hogy a Valencia ellen nagyon kell figyelnie, ha ott akar lenni az El Clásicón. Kiemelkedően sok játékperce ellenére nagyon jól teljesített: szűrőfeladatait szinte hiba nélkül végezte, emellett a passzaira sem lehetett túl sok panasz, pedig övé volt a legtöbb átadás a csapatban. Az idény egyik legfontosabb játékosa.

Toni Kroos (6,5)
Hosszú idő ót ez volt a leggyengébb mérkőzése a németnek, akinek játékát meglepő pontatlanság jellemezte. A középpályás trió legtöbb passzt rontó játékosa volt, ami esetében több mint meglepő tény. Ma nem ő, hanem sokkal inkább Valverde mozgatta a csapatot, ám az őszt tekintve talán belefér egy ilyen meccs a némettől is… inkább most, mint a Valencia vagy a Barcelona ellen. Cseréje viszont teljesen indokolt volt.

Rodrygo (6)
A támadóhármas, valamint a csapat egyik leghaloványabb játékosa volt ma a fiatal brazil. Nem fogott ki igazán jó napot, nem tudott igazán váratlant húzni, így a show-t ma honfitársa és barátja lophatta el. Dicséret illeti viszont, mert a védekezést rendszeresen megpróbálta segíteni, lehetőségeihez és képességeihez mérten. Nem szabad elítélni egy-egy gyengébb mérkőzés miatt, és azt sem szabad elfelejteni, hogy még rettentően fiatal, nem lehet minden egyes mérkőzése olyan kiemelkedő, mint a Galatasaray elleni volt. Óva intek mindenkit attól, hogy a brazil minden mérkőzésétől azt várja, mint amit a törökök ellen nyújtott.

Vinícius

Vinícius (7)
Az biztos, hogy a leglátványosabban játszó játékos volt a pályán, sokszor mosolyt csalva ezzel az emberek arcára. Cselek, labdaátvételek, ritmusváltások, megindulások… Nagyon jó volt látni, hogy önbizalommal telve, bátran játszik. Gyengeségei viszont sajnos most is kirajzolódtak: hiába csinálta meg az esetek 90 százalékában a nehezét, a passzai és a lövései ezúttal is pontatlanok voltak, ami beárnyékolja az egyébként jó játékát.

Karim Benzema (7)
Ő ma majdnem Vinícius inverze volt: a játéka közel sem volt kiemelkedő, gyakran beleszürkült a mezőnybe, és bár ő is rontott ziccereket, valamint a passzokat, mégis mindkét gólban főszerepet vállalt. Gólpasszát egy nagyon jó észrevétel előzte meg, a gólja esetében pedig a szükséges támadás felépítésében is főszerepet vállalt. Eljött tehát az a pillanat is, amikor Benzemával kapcsolatban egy olyan meccs is gyengébbnek számíthat, amin gólt lőtt és gólpasszt is adott. Ezt a lécet pedig ő tornázta fel ilyen magasra, gyakorlatilag a legmélyebb pontról. Ez minden elismerést megérdemel.

Cserejátékosok

Luka Modrić (6)
Mindössze 11 alkalommal érintette a labda a lábát a neki jutó 20 perc alatt, tehát túlságosan sokat nem tudott hozzátenni a játékhoz. Az a szerep viszont nagyon tetszik, amit Zizou idén neki szán, jól és eredményesen forgatja, ami a játékosnak és a csapatnak is jó.

Brahim Díaz (-)
Volt egy lendületes elfutása a labdával, mely során csak úgy tudták megállítani, hogy egy jó egészségeset alávágtak. Ezen a rúgáson kívül sokat nem tud felmutatni, de hát 6 perc alatt azért nehéz is, pláne úgy, hogy az idényben gyakorlatilag ennyit játszott eddig.

Éder Militão (-)
Mendy piros lapja után jött be tüzet oltani, 6 perc erejéig. Egyszer találkozott a labdával.

Zidane

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (8)
Jó meccset zárt a francia, akinek kevés döntésébe lehet belekötni. A kezdőcsapat alapvetően rendben volt, tekintve a rendelkezésére álló játékosállományt, és úgy érzem, a mérkőzésből is pont annyit hozott ki a játékosaival együtt, amennyit kellett. Egyedül Casemiro le nem cserélésébe, valamint Jović ismétlődő kimaradásába tudnék belekötni, de… Kroos cseréje teljesen indokolt volt, így Casemiro helyett nem is érkezhetett volna senki. Ami pedig a szerb támadót illeti, ő már készülődött, csak pechjére Mendy épp kiállíttatta magát… Nem lepődnék meg, ha megvárná a franciát a parkolóban. Összességében Jović viszont akár hamarabb is beszállhatott volna, hiszen Benzemának nem volt igazán jó meccse, és a francia sem pihent már jó ideje. Egyetlen aggályom van csak a helyzettel kapcsolatban: ha Karim egyszer véletlenül megsérül, egy jóformán 0 perces támadó kell majd megpróbálja átvenni a góllövés szerepét, aki még mindig idegenül mozog a csapatban, köszönhetően a beilleszkedési problémái mellett az igen kevés játéklehetőségnek. Ez a meccs viszont Zidane-t igazolja, és reméljük, hogy ez a jövőben sem változik.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK